Oferta de primăvară de la PSD: recomandări „garantat Ponta” și noi acte de identitate social-democrată. Noua dilemă printre pesediști: cu cip sau fără cip?

Oferta de primăvară de la PSD: recomandări „garantat Ponta” și noi acte de identitate social-democrată. Noua dilemă printre pesediști: cu cip sau fără cip?
Ofertă specială la PSD. Acum există posibilitatea înscrierii on-line în partid, iar pentru următoarele 30 de zile însuși președintele Victor Ponta va acorda recomandarea necesară, conform Statutului.

Ofertă specială la PSD. Acum există posibilitatea înscrieriion-line în partid, iar pentru următoarele 30 de zile însușipreședintele Victor Ponta va acorda recomandarea necesară, conformStatutului. „Este o chestie specială pentru valul de entuziasm dedupă Congres”, ni s-a lăudat, miercuri, noul lider. Ponta aexplicat apoi că măsura era necesară având în vedere că procedurade înscriere în PSD era destul de greoaie: „Trebuie să te duci laun sediu de partid, să completezi acolo un formular, să-ți dea unmembru PSD recomandare, să se discute, să te anunțe, să fiiprimit”. Cât privește recomandarea pe care a promis-o celor carevor bate la ușa PSD în următoarea lună, Ponta spune că nu vorexista criterii de selecție: „Eu pornesc de la premisa deîncredere. Dar, sigur, recomandarea va putea fi schimbată dacăcineva nu-și va avea locul în partid”.

În loc de carnet de partid, un cardstrălucitor

Tot din oferta „de primăvară” a PSD face parte și cardul modernpe care îl va primi, în loc de carnet de partid, fiecare persoanăcare se va înscrie de azi înainte. „Vrem să stabilim o legitimațiemodernă, simplă, probabil pe suport de card”, ne-a precizatsecretarul social-democraților, Liviu Dragnea. El a adăugat căsituația carnetelor de partid va trebui rezolvată cât mai rapiddeoarece nu toți membri au și un act doveditor în acest sens. „Înperioada următoare mă voi consulta cu secretarii executivi, săvedem cum facem cu actele membrilor pentru că, în acest moment,situația este neclară. Unii au carnet, alții nu”, a arătat Dragnea.El nu a știut să spună dacă legitimațiile viitoare vor avea și cip,pentru o evidență computerizată, după cum prevedea o inițiativă dela începutul mandatului lui Mircea Geoană, abandonată însă peparcurs: „Că va fi cu cip sau fără nu știu, dar nu e în regulă camembrii de partid să nu aibă toți carnet de partid”.

PSD a scăzut sub 500 mii de membri

Dacă înaintea Congresului, candidatul de atunci pentru șefiapartidului, Miron Mitrea, susținea că numărul real al membrilor PSDeste chiar de patru ori mai mic decât acum 10 ani, adică de numai100.000, secretarul general Liviu Dragnea afirmă că situația estemult mai bună decât atât. Potrivit acestuia, în prezent, PSD arenici mai mult, nici mai puțin decât 483.957 membri. „Evaluarea afost făcută cu ocazia strângerii de semnături pentru susținea luiMircea Geoană la președinția țării. Din aceasta a reieșit că ceimai mulți membri îi avem în județul Dâmbovița În perioada imediaturmătoare o să începem o nouă evaluare”, a menționat Dragnea. El amai declarat că noua conducere se așteaptă ca în partid să seînscrie cu precădere tineri, o parte din aceștia anunțându-se prinmail-uri trimise după Congres. „Va fi un proces continuu, mai alescă urmează conferințe și adunări în toată țara, începând cu celeale localităților cele mai mici până la cele județene. Este o mareefervescență în partid”, a spus Dragnea.

Cum se procedează la PD-L sau PNL

Primul lucru pe care trebuie să-l facă cei care doresc să devinămembri PD-L sau PNL este să se deplaseze la unul dintre sediile dinlocalitatea în care sunt domiciliați. Acolo trebuie să ceară unformular în care vor completa datele personale, îl vor semna și îlvor depune. De regulă, este indicat ca respectivul candidat sădepună o dată cu formularul de înscriere în partid și o recomandarevenită din partea unor membrii. Cererea este apoi analizată înprima ședință a Biroului Permanent județean sau al BirouluiPermanent al sectorului, în cazul Capitalei, și se supune la votdacă se dă sau nu undă verde candidatului. O dată încheiată aceastăformalitate, candidatul devine membru cu acte în regulă.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide