Oferta de primăvară de la PSD: recomandări „garantat Ponta” și noi acte de identitate social-democrată. Noua dilemă printre pesediști: cu cip sau fără cip?

Oferta de primăvară de la PSD: recomandări „garantat Ponta și noi acte de identitate social-democrată. Noua dilemă printre pesediști: cu cip sau fără cip?
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 25/04/2012, 17:31

Ofertă specială la PSD. Acum există posibilitatea înscrieriion-line în partid, iar pentru următoarele 30 de zile însușipreședintele Victor Ponta va acorda recomandarea necesară, conformStatutului. „Este o chestie specială pentru valul de entuziasm dedupă Congres”, ni s-a lăudat, miercuri, noul lider. Ponta aexplicat apoi că măsura era necesară având în vedere că procedurade înscriere în PSD era destul de greoaie: „Trebuie să te duci laun sediu de partid, să completezi acolo un formular, să-ți dea unmembru PSD recomandare, să se discute, să te anunțe, să fiiprimit”. Cât privește recomandarea pe care a promis-o celor carevor bate la ușa PSD în următoarea lună, Ponta spune că nu vorexista criterii de selecție: „Eu pornesc de la premisa deîncredere. Dar, sigur, recomandarea va putea fi schimbată dacăcineva nu-și va avea locul în partid”.

În loc de carnet de partid, un cardstrălucitor

Tot din oferta „de primăvară” a PSD face parte și cardul modernpe care îl va primi, în loc de carnet de partid, fiecare persoanăcare se va înscrie de azi înainte. „Vrem să stabilim o legitimațiemodernă, simplă, probabil pe suport de card”, ne-a precizatsecretarul social-democraților, Liviu Dragnea. El a adăugat căsituația carnetelor de partid va trebui rezolvată cât mai rapiddeoarece nu toți membri au și un act doveditor în acest sens. „Înperioada următoare mă voi consulta cu secretarii executivi, săvedem cum facem cu actele membrilor pentru că, în acest moment,situația este neclară. Unii au carnet, alții nu”, a arătat Dragnea.El nu a știut să spună dacă legitimațiile viitoare vor avea și cip,pentru o evidență computerizată, după cum prevedea o inițiativă dela începutul mandatului lui Mircea Geoană, abandonată însă peparcurs: „Că va fi cu cip sau fără nu știu, dar nu e în regulă camembrii de partid să nu aibă toți carnet de partid”.

PSD a scăzut sub 500 mii de membri

Dacă înaintea Congresului, candidatul de atunci pentru șefiapartidului, Miron Mitrea, susținea că numărul real al membrilor PSDeste chiar de patru ori mai mic decât acum 10 ani, adică de numai100.000, secretarul general Liviu Dragnea afirmă că situația estemult mai bună decât atât. Potrivit acestuia, în prezent, PSD arenici mai mult, nici mai puțin decât 483.957 membri. „Evaluarea afost făcută cu ocazia strângerii de semnături pentru susținea luiMircea Geoană la președinția țării. Din aceasta a reieșit că ceimai mulți membri îi avem în județul Dâmbovița În perioada imediaturmătoare o să începem o nouă evaluare”, a menționat Dragnea. El amai declarat că noua conducere se așteaptă ca în partid să seînscrie cu precădere tineri, o parte din aceștia anunțându-se prinmail-uri trimise după Congres. „Va fi un proces continuu, mai alescă urmează conferințe și adunări în toată țara, începând cu celeale localităților cele mai mici până la cele județene. Este o mareefervescență în partid”, a spus Dragnea.

Cum se procedează la PD-L sau PNL

Primul lucru pe care trebuie să-l facă cei care doresc să devinămembri PD-L sau PNL este să se deplaseze la unul dintre sediile dinlocalitatea în care sunt domiciliați. Acolo trebuie să ceară unformular în care vor completa datele personale, îl vor semna și îlvor depune. De regulă, este indicat ca respectivul candidat sădepună o dată cu formularul de înscriere în partid și o recomandarevenită din partea unor membrii. Cererea este apoi analizată înprima ședință a Biroului Permanent județean sau al BirouluiPermanent al sectorului, în cazul Capitalei, și se supune la votdacă se dă sau nu undă verde candidatului. O dată încheiată aceastăformalitate, candidatul devine membru cu acte în regulă.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
RUSIA trimite o UNDĂ DE ȘOC la nivel mondial! Lumea, amenințată de o nouă formă...
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...