Oprea despre prietenul Sârbu: „Va avea un rol foarte important în viitoarea construcție politică”

Oprea despre prietenul Sârbu: „Va avea un rol foarte important în viitoarea construcție politică”
Liderul coordonator al grupului parlamentarilor independenți, Gabriel Oprea, l-a numit, vineri, pe proaspătul demisionar din PSD Marian Sârbu „prietenul meu", precizând că va avea un rol important în viitorul partid pe care ar urma să-l conducă.

Liderul coordonator al grupului parlamentarilor independenți,Gabriel Oprea, l-a numit, vineri, pe proaspătul demisionar din PSDMarian Sârbu „prietenul meu”, precizând că va avea un rol importantîn viitorul partid pe care ar urma să-l conducă. „Sunt onorat dedecizia domnului deputat Marian Sârbu de a se alătura grupuluinostru. Când spun Marian Sârbu spun stânga românească adevărată.Prietenul meu Marian Sârbu va avea un rol foarte important înconstrucția politică de centru-stânga pe care o avem în vedere”, aarătat Oprea.

El a adăugat că îl apreciază pe fostul ministru al Muncii „cuatât mai mult cât a arătat că nu este dispus să facă compromisuriși că pune pe primul loc ideile în care crede”. „Sunt tot maiconvins că România are nevoie de un nou partid, iar împreună cuMarian Sârbu și colegii care ne sunt alături sau ni se vor alătura,vom putea contribui mai consistent la găsirea soluțiilor pentrudepășirea crizei și apărarea interesului românilor”, a mai spusOprea. Colegul său independent, deputatul Eugen Nicolicea, a arătatchiar că Marian Sârbu ar putea reprezenta grupul independenților înGuvern ca ministru al Muncii, dacă actuala Coaliție are nevoie deserviciile acestuia.

„Ar putea să fie aceasta o chestiune, un lucru care să seîntâmple, pentru că domnul Sârbu este un profesionist. În cazul încare se va considera de către Coaliție că au nevoie de serviciiledânsului, dacă el va accepta, nu văd niciun motiv pentru care nune-ar reprezenta ca ministru. Nimeni nu s-a plâns de modul în careși-a îndeplinit activitatea de ministru”, a spus Nicolicea laRealitatea FM. El a adăugat că revenirea acestuia depinde depreședinte și de premier.

Mîrza: „Au bălăngănit-o și au fost inconsecvenți tottimpul”

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, căregretă „foarte mult” plecarea lui Marian Sârbu din partid: „Regretfoarte mult plecarea lui Marian Sârbu din PSD. Este un bunprofesionist și în mod cert va fi o pierdere importantă pentrupartid, mai ales într-o perioadă grea, cum este cea pe care otraversăm. Apreciez munca pe care a depus-o Marian Sârbu în PSD,atât în relația cu pensionarii și sindicatele, dar și în ceea ceprivește consolidarea dialogului social”.

La rândul său, președintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza,a comentat dur plecările din ultima vreme din partid: „Vor mai fi,probabil, plecări din PSD în urma unor ademeniri. Unii dintremembri sunt tentați de ofertele primite. În PSD rămân cei care credcă în social-democrație și care vor avea răbdarea și tenacitatea sălupte cu adversarii politici. Au bălăngănit-o și au fostinconsecvenți tot timpul. El a mai spus că, până nu demult, CulițăTărâță era „înveninat” de lideri ai PD-L pentru afacerile dinInsula Mare a Brăilei, iar despre Șerban Mihăilescu „se vorbea cafiind Micky Șpagă”, în timp ce acum „au devenit drăgălași și buni”și sunt considerați oameni importanți de stânga. „Să danseze acumBăsescu cu Micky, cu Culiță, cu Berceanu și Stolojan la cumetrie laBercea Mondialu. Asta cumetrie!”, a spus Mîrza.

Liderul de la Brașov, vicepreședintele PSD Constantin Niță,susține și el, conform Mediafax, că după demisiile dinaceastă săptămână vor urma și alte plecări din partid, fiind sigur,în același timp, că, în maximum 2-3 luni, Diaconescu și Sârbu vorprimi posturi ministeriale. „Este de neînțeles că unii colegi, cares-au bucurat până acum de tot sprijinul partidului, au luat acum înaceastă săptămână decizia de a demisiona. Este adevărat că PSD, dinpoziția sa de partid de opoziție, nu le poate oferi deocamdatădecât speranțe, iar ei au preferat în schimb ceea ce le oferă PDL.Îi înțeleg pe cei tineri care au avut astfel de reacții, dar cei cuvechime în partid chiar nu au o scuză”, a declarat Niță.

Liderul UDMR, Lazslo Borbely, susține că „aceste plimbăridintr-un partid în altul” sunt „îngrijorătoare”: „Se pare că ceicare au pornit aceste demisii au așteptat Congresul de fapt. Amimpresia că acestea s-ar fi produs indiferent de rezultatulCongresului, nu cred că au apărut dintr-o dată pe fondulmulțumirilor și nemulțumirilor din cauza Congresului, ci seîntâmplă oricum din diferite motive. Fiecare dintre politicieni areexplicația lui. Ar trebui ca așa-zișii independenți să își punăîntrebarea ce doctrină au, unii au fost social-democrați, acum suntcreștin-democrați, unii au fost în PNL și au devenit de altăcoloratură. Aceste lucruri demonstrează căa mentalitatea, ideologiaclară, stânga-dreapta nu funcționează, ci interesele de grup de aatrage oameni și de a avea majoritatea în Parlament. Este păcat,înseamnă că mai avem de lucru în legatură cu democrațiaparlamentară și democrația partidelor”.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Gigi Becali nu se uită la bani pentru fetele lui! Ce cadou fabulos de 300.000...
Se ridică RESTRICŢIILE în România! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
BOMBĂ! Ce s-a întâmplat chiar ieri în Israel, după ce peste 60% din populație s-a...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide