Oprișan: Nu exclud candidatura la șefia PSD și prezidențiale

Redactor:
Politic
Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea, întrebat fiind dacă va candida la prezidențiale și șefia PSD nu a exclus niciuna dintre variante, spunând că la Vrancea nu a pierdut el alegerile, ci „PSD-ul lui Dragnea".

„Știți cum e. Politicienii au o carieră și au un parcurs. Eu zic că, în principiu, în ranița fiecărui soldat poate să stea bastonul de mareșal. (…) Vreau să ne înțelegem, nu vorbim de prezidențiale. Au fost europarlamntare și populația a decis 20 și ceva la sută PNL, tot așa USR, PSD, etc, situația e împărțită, așa e în democrație”, a declarat Marian Oprișan.

Întrebat dacă anticipatele sunt o variantă, acesta a exclus scenariul, spunând că PSD trebuie să mențină executivul până în 2020, când parlamentarele vor decide noua majoritate.

Chestionat cu privire la cel care trebuie să preia conducerea PSD, Oprișan a răspuns: „Cel mai bun coleg dintre noi, în cadru statutar și congres. E prematur (n.r.: să spună dacă candidează în PSD)”.

Cât privește scorul slab obținut de PSD la Vrancea: „Nu am pierdut eu alegerile la Focșani și în Vrancea, le-a pierdut PSD- ul Liviu Dragnea. Alegerile în România au fost pierdute pe acțiunile lui Dragnea. Eu am avut poziții divergente permanente”, a spus Oprișan.

Întrebat cum a PSD fără Liviu Dragnea, liderul PSD Vrancea a spus: „PSD arată mai frumos”.

Potrivit numărătorilor paralele făcute de partide, în Focșani, PSD a obținut doar 8.290 de voturi (21,82 %), față de PNL, care a obținut 10.843 voturi (28,55 %). De asemenea, USR a primit 8.092 voturi (21,30 %).


Vicepreședintele PSD Robert Negoiță a declarat că social-democrații „ar trebui să facă un pas în spate și să cedeze guvernarea pentru că nu poți guverna cu 23%”, el apreciind că „s-a greșit și s-a greșit grav”.

„E mai mult decât evident ca s-a greșit și s-a greșit grav. Dacă discutăm despre faptul că s-a greșit grav, asta înseamnă că greșelile trebuie îndreptate. (…) PSD ar trebui să facă un pas în spate și să cedeze guvernarea pentru că nu poți guverna cu 23%”, a declarat înaintea ședinței BPN al PSD Robert Negoiță.

Întrebat dacă este susține declanșarea alegerilor anticipate, cum a afirmat Dumitru Buzatu, Negoiță a negat.

„Hai să fim realiști – în România, pe conjunctura legislativă existentă, nu vor exista anticipate niciodată”, a mai spus vicepreședintele PSD.

PSD are ședința Biroului Permanent Național marți, ora 11.00, la Parlament. De la 18.00 social-democrații vor participa la întrunirea CEx. La cele două reuniuni, PSD va analiza rezultatul obținut de formațiune la europarlamentare și calea de urmat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

 

Inchide