• Publicat:
Politică

Orban iese la atac: Românii nu mai vor ca la putere să fie PSD / Ce mesaj i-a transmis liderul PNL lui Dăncilă

Orban iese la atac: Românii nu mai vor ca la putere să fie PSD / Ce mesaj i-a transmis liderul PNL lui Dăncilă
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că rezultatul alegerilor europarlamentare arată că românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD și i-a cerut premierul Viorica Dăncilă să demisioneze, în caz contrar liberalii urmând să depună o moțiune de cenzură.

„Românii în majoritate zdrobitoare nu mai vor ca la putere să fie PSD. Scăpați-ne de ei a fost unul dintre cele mai importante mesaje pe care le-am primit în această campanie. Din acest motiv PNL va face toate demersurile constituționale, legale, posibile pentru a pune punct acestei guvernări. Repetăm solicitarea noastră către guvern, dați-vă demisia. Nu mai aveți nici o legitimitate să vă cramponați de guvernare, românii nu vă mai vor în fruntea României. În cazul în care guvernul nu își va da demisia PNL va depune până la sfârșitul sesiunii parlamentare o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern”, a declarat Ludovic Orban după ședința Bex al PNL.

El a mai spus că românii nu mai acceptă „să fie conduși de indivizi care folosesc puterea pentru interesul personal”, care comit abuzuri în exercitarea puterii sau care săvârșesc acte de corupție.

„Chiar dacă Dragnea nu mai este liderul PSD, PNL continuă lupta pe toate fronturile cu PSD și mai ales cu felul de a face politică al PSD, ca să îi spunem așa cu pesedismul, nu a fost retezat decât un cap al balaurului, PSD în continuare este un pericol pentru democrația românească și un pericol pentru destinul euro-atlantic al României”, a adăugat liderul PNL.

La rândul său, Rareș Bogdan a anunțat depunerea unei plângeri penale pe numele ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

„Nu au nici o scuză pentru blocarea votului și revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, anunțăm depunerea unei plângeri penale împotriva ministrului Afacerilor Externe Theodor Meleșcanu, cel care se face vinovat de boicotarea votului, de blocarea românilor și de o rușine imensă făcută României, sunt probleme de imagine înfiorătoare în acest moment, toată presa la nivel mondial a preluat cozile groazei, sunt oameni bătuți, oameni umiliți, oameni luați cu carabinieri, cu poliția națională, cu jandarmeria, oameni loviți de către jandarmeria din Olanda, oameni care au fost pur și simplu luați pe sus din secțiile de vot din Italia, din Franța, din Olanda, din Germania, din Spania sau din Marea Britanie. Acest lucru nu poate să rămână nepedepsit. Românii nu au nici o vină și aceștia ne cer nu răzbunare ci pur și simplu să se facă dreptate”, a afirmat Rareș Bogdan.

Tags:
Inchide