Orban și Turcan cer demisia lui Liviu Dragnea: Este cel mai firesc lucru. Ar trebui să pună România pe primul loc

Redactor:
Diana Grigore
Orban și Turcan cer demisia lui Liviu Dragnea: Este cel mai firesc lucru. Ar trebui să pună România pe primul loc
Orban și Turcan cer demisia lui Liviu Dragnea: Este cel mai firesc lucru. Ar trebui să pună România pe primul loc

„În cazul în care Liviu Dragnea nu-și dă demisia îi invit pe toți parlamentarii majorității să se delimiteze de acest rău absolut pentru România și să se alăture moțiunii de cenzură inițiată de PNL. Este momentul ca România să se elibereze de acest vechil care încearcă să conducă țara ca pe propria moșie, impunând incultura, incompetența și analfabetismul funcțional drept criterii de promovare în funcții publice a celor mai obediente persoane”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Președintele liberal a adăugat că „România nu mai poate nu mai poate fi sufocată de un individ și de clanul său dominant al cărui singur scop este să-și scape pielea subordonând instituțiile statului român și interesele tuturor cetățenilor”.

„Liviu Dragnea trebuie să-și dea demisia din toate funcțiile publice pe care le ocupă. De un an și jumătate gruparea lui Dragnea încearcă să răstoarne ordinea instituțională și constituțională a acestui stat, călcând în picioare valorile democratice și angajamentele strategice ale României. Condamnarea survine unor fapte ușor de înțeles. Un îmbogățit tipic al tranziției care a folosit funcția de președinte al consiliului județean, și cea de președinte al PSD Teleorman, pentru a plăti din banii publici doi angajați ai partidului într-unul dintre cele mai sărace județe ale României”, a precizat Orban.

Și prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat joi că liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuie să demisioneze din funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce acesta a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și șase luni, cu executare.

„Cel mai firesc gest al domnului Dragnea după decizia de astăzi a instanței ar fi demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Mingea e la PSD. PSD ar trebui să pună România pe primul loc și nu interesele grupării infracționale, nedemocratice și incompetente Dragnea-Dăncilă”, a scris prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Magistrații instanței supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Inchide