Politic
11.04.2019
Politică

Orban, surprins de poziția lui Tăriceanu: Nu m-aș fi așteptat niciodată ca acesta să fie un asemenea reazem pentru un Guvern așa slab

Orban, surprins de poziția lui Tăriceanu: Nu m-aș fi așteptat niciodată ca acesta să fie un asemenea reazem pentru un Guvern așa slab
Ludovic Orban a declarat că niciodată nu s-ar fi așteptat de la Călin Popescu Tăriceanu să sprijine un Guvern așa de slab cum este Cabinetul Dăncilă, probabil cel mai slab din istoria României. Reacția vine după ce liderul ALDE i-a comparat pe Klaus Iohannis și PNL cu găini care au aripile tăiate.

„Este clar că majoritatea guvernamentală s-a șbrezit și continuă să se șubreazească. Această șubrezire are mai multe cauze, pentru că mulți parlamentari nu mai suport să îi sprijine pe Dragnea și Dăncilă. Tăriceanu, nu m-aș fi așteptat niciodată să fie un asemenea reazem pentru un Guvern cum e Cabinetul Dăncilă, pentru că este un Guvern foarte slab, e un haos, nimeni nu ascultă de nimeni. E o situație de o asemenea dezintegrare și de distrugere a capacității adminsitrative a României din anul 2016 încoace, cum nu a existat niciodată în România. Conduc Dragnea, Vâlcov, conduc baronii care și-au pus miniștri”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la România TV.

Întrebat ce va schimba prima oară, dacă PNL va reuși să dea jos coaliția de la putere PSD-ALDE, liderul liberalilor a răspuns: „Avem atâtea lucruri de În loc să promitem aministie fiscală, noi vom acorda bonificații pentru cei care își plătesc impozitele la termen. Dacă sunt contribuabili voluntair, își plătesc taxele la timp, practic vor benefica de o reducere a impozitelor și taxelor”.

Afirmațiile lui Orban vin în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că PNL și Klaus Iohannis se încurajează singuri că vor da jos actualul Guvern, însă acest lucru este imposibil. Liderul ALDE i-a comparat pe liberali cu „niște găini cărora li s-au tăiat aripile, dar ele tot dau din aripi, chiar dacă nu mai pot zbura”. Acesta a adăugat că nu va rupe coaliția cu PSD, precizând că există parlamentari care primesc comenzi de la mai multe partide.

„În Parlament mai sunt și, nu vreau să folosescu cuvinte jignitoare, dar mai stau unii așa care au cred că și câte două comenzi în altă parte decât la partidele din care fac parte. Am mai văzut la moțiunile de cenzură, am observat și știm despre cine e vorba și într-o parte și în alta. Avem și noi, au și cei de la PSD. Sunt conserve care se deschid imediat și altele pe cale le pui la păstrat”, a spus Tăriceanu.

Inchide