• Publicat:
Politică

Orban va participa în Polonia la ceremonia de marcare a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist

Orban va participa în Polonia la ceremonia de marcare a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist
Premierul Ludovic Orban va participa, luni, la ceremonia oficială pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist, eveniment organizat de autoritățile polone, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„Premierul Ludovic Orban va participa la ceremonia oficială pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare și exterminare Auschwitz-Birkenau, organizată de autoritățile polone în 27 ianuarie, cu prilejul Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului”, transmite Executivul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Guvernul subliniază că la ceremonia care se va desfășura sub înaltul patronaj al președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, vor participa oficiali din mai multe state, supraviețuitori ai Holocaustului, membri ai asociațiilor evreiești.

„Guvernul României reconfirmă angajamentul de a continua demersurile în materie de asumare a trecutului, educație și cercetare privind Holocaustul și comemorarea victimelor Holocaustului”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

 

 

Inchide