Pacientul Voicu spune că arestarea sa încuviințată de Senat e ilegală. Conducerea Senatului spune că toate procedurile au fost respectate

Pacientul Voicu spune că arestarea sa încuviințată de Senat e ilegală. Conducerea Senatului spune că toate procedurile au fost respectate
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 08:53

Toni Greblă susține că s-au respectat toateregulile

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă (PSD), asusținut că senatorii au respectat toate regulile de procedurăprivind cererea de încuviințare a arestării preventive asenatorului Cătălin Voicu.

El a menționat că solicitarea lui Voicu de a fi audiat în plenulSenatului va fi analizată în prima ședință de Biroul Permanent șiva fi dată soluția corespunzătoare. „Niciun membru al familieidânsului, avocații dânsului nu ne-au înștiințat și nu ne-au datniciun act medical din care să rezulte că ar în imposibilitate săse prezinte la ședința de plen (din 24 martie – n.r.) pentru a fiascultat”, a subliniat el. Greblă a menționat că senatorul CătălinVoicu a fost ascultat în Comisia juridică.

Toni Greblă a spus că personal i-a informat pe senatori desprepunctul de vedere al lui Voicu, potrivit căruia nu este vinovat șinu a comis faptele respective. „În solicitare nu spune ce ar vreasă informeze Senatul pentru că noi, dacă vom afla acel ceva,eventual am putea da o altă soluție eventual”, a mai spus el.

Geoană: Cererea lui Voicu va fi discutată marți în BiroulPermanent

Președintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, pentruMEDIAFAX, că cererea senatorului Cătălin Voicu de a fi ascultat înplen și în care susține că Hotărârea din 24 martie de încuviințarea arestării sale preventive e lovită de nulitate, va fi discutatămarți în Biroul Permanent.

„Această solicitare o voi înainta spre dezbatere Biroului Permanental Senatului, care va avea loc săptămâna viitoare, marți, urmând ase solicita și un punct de vedere de la Comisia juridică”, adeclarat Geoană, pentru MEDIAFAX.

UPDATE:Conducerea Senatului nu a acceptat solicitarea lui Voicu dea fi ascultat în plen

Biroul Permanent al Senatului nu a acceptat solicitarea luiCătălin Voicu de a-și susține punctul de vedere în plen, hotărâreafiind luată prin consens, întrucât membrii conducerii acesteiCamere au apreciat că toate procedurile au fost respectate. Sursedin conducerea Senatului au declarat pentru MEDIAFAX că solicitareasenatorului Cătălin Voicu nu a fost supusă la vot, membrii BirouluiPermanent considerând că toate procedurile pe care le-a urmat forullegislativ în cazul respectiv au fost respectate, astfel căsolicitarea nu are temei.

Senatorul Cătălin Voicu a solicitat în cererea adresată BirouluiPermanent al Senatului să îi fie respectat dreptul constituțional,legal și regulamentar de a fi ascultat în plenul SenatuluiRomâniei, în vederea încuviințării cererii de arestarepreventivă.

Voicu cere punerea pe ordinea de zi a primei ședințe de plen aSenatului a audierii sale.

El precizează în cerere că hotărârea Senatului nr. 5/2010 a fostadoptată fără a fi realizată procedura prealabilă și obligatorie aascultării sale, „în condițiile în care se știa, fiind un un faptde notorietate publică datorită mass-media, că se afla într-osituație de imposibilitate obiectivă de a fi prezent în plenulSenatului pentru a fi ascultat”.

„Consider că solicitarea mea este cu atât mai justificată încondițiile în care cererea de încuviințare a arestării preventive aunui parlamentar constituie o premieră juridică și instituționalăîn România și în contextul în care există indicii temeinice că suntținta unei vendete politică și că am fost supus unui linșajmediatic prin scurgeri de informații dirijate de la DNA sau de laSRI, instituții aflate sub controlul șefului statului”, se maiarată în cererea senatorului Voicu.


Cătălin Voicu încearcă să amâne soluționarea în justiție acererii de arestare a sa preventivă. Senatorul a solicitat, ieri,Parlamentului să fie audiat în prima ședință a plenului din aceastăsăptămână, pe motiv că hotărârea de acum câteva zile privindîncuviințarea arestării sale este lovită de „nulitate absolută”.”Nu a fost îndeplinită condiția prealabilă și obligatorie deascultare în ședința de plen a Senatului, prevăzută în Constituțieși în Statutul deputaților și senatorilor”, a argumentat Voicucererea sa, arătând că el solicită acum să-i fie respectat un”drept constituțional, legal și regulamentar”.

Senatorul s-a legat de faptul că la momentul votului în plen els-a aflat într-o situație de „imposibilitate obiectivă” de a fiprezent, „fiind un fapt de notorietate publică datoritămass-media”. Voicu explică, astfel, cum în noaptea de 23 spre 24martie a fost internat în Spitalul Universitar de Urgență pentruprobleme cardio-vasculare, iar în data de 24, în jurul prânzului, asolicitat externarea pe propria răspundere pentru a se prezenta laședința Senatului, numai că în timpul deplasării, cu câteva minuteînainte de lucrări, i s-a făcut iar rău, fiind reinternat: „Înaceste condiții am fost într-o situație de imposibilitate obiectivăatât de a participa la ședința de plen și de a fi audiat, cât și dea înștiința conducerea Senatului și de a adresa o cerere scrisăpentru amânarea audierii subsemnatului”.

„Ascultarea mea de către Comisia juridică a Senatului, care s-aefectuat la cererea subsemnatului, nefiind obligatorie potrivitlegii, nu poate fi echivalată cu ascultarea prealabilă șiobligatorie în plenul Senatului. În condițiile expuse, subsemnatulam fost privat de dreptul constituțional, legal și regulamentar dea-mi prezenta în plenul Senatului poziția și apărările cu privirela cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație șiJustiție, Direcția Națională Anticorupție, privind încuviințareaarestării subsemnatului”, scrie Voicu în solicitarea adresatăSenatului.

Toni Greblă: „Solicitarea pare mai multșicanatorie”

Președintele Senatului, Mircea Geoană, susține că solicitareaînaintată de Cătălin Voicu va fi dezbătută abia marți de BiroulPermanent, pentru a se decide dacă i se va da curs, adică înaceeași zi în care secția penală a Înaltei Curți de Casație șiJustiție va discuta cererea de arestare preventivă. „Solicitarea afost înregistrată la Cabinet. O voi înainta către Biroul Permanental Senatului care se va întruni marți și voi cere un punct devedere pe acest subiect din partea Comisiei juridice a Senatului”,a declarat Geoană.

Cererea lui Voicu a fost comentată de președintele Comisieijuridice, senatorul PSD Toni Greblă, el apreciind că aceasta „paremai mult șicanatorie”. „Mai caută un motiv în plus pentru a spunecă solicitarea de încuviințare a arestării este nelegală”, aadăugat Greblă. Marți, la ora 11, ÎCCJ va judeca cererea dearestare preventivă a lui Voicu, după ce, vinerea trecută, DNA adepus solicitarea la Înalta Curte fiind invocate infracțiunile detrafic de influență în formă continuată, fals în înscrisuri subsemnătură privată și participație improprie la infracțiunea de falsintelectual la legea contabilității, în legătură cu fapte decorupție, în formă continuată.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...