PARTIDUL DIN MARTIE: cine se urcă pe platforma lui Geoană

Redactor:
Cristian Andrei
PARTIDUL DIN MARTIE: cine se urcă pe platforma lui Geoană
Exclus din PSD, Mircea Geoană pregătește lansarea unei platforme politice cu care să participe la alegerile locale și parlamentare din 2012.

Exclus din PSD, Mircea Geoană pregătește lansarea unei platforme politice cu care să participe la alegerile locale și parlamentare din 2012.

Fostul președinte al PSD Arad, Marius Lazăr, exclus și el din partid în această primăvară, a declarat pentru gândul că au existat deja întâlniri între Mircea Geoană și simpatizanții săi.

„Am discutat cu oameni din toate regiunile, am discutat săptămâna trecută cu oameni din Transilvania și din Oltenia, zilele următoare vom discuta cu oameni din vestul țării. Este obligatoriu pentru președintele Mircea Geoană să meargă în întâmpinarea acestor oameni. Oamenii vor o platformă politică … care să aibă în centrul acțiunii sale ideea de responsabilitate socială”, a precizat Lazăr, care este implicat alături de Mircea Geoană în lansarea noii platforme politice.

Potrivit acestuia la întâlnirile din București și din țară au participat parlamentari ai USL, oameni din zona companiilor private, a sindicatelor și a specialiștilor din diferite domenii de activitate.

Turneul politic al lui Mircea Geoană are drept scop constituirea de comitete de inițiativă în fiecare județ pentru viitoarea construcție politică. Aceste grupuri de inițiativă, care se vor constitui pe parcursul lunii decembrie, se vor reuni în luna ianuarie într-un Comitet Național de Organizare care va anunța oficial viitorul partid.

În luna februarie, parlamentarii care vor alege să facă parte din noua formațiune politică își vor anunța demisia din partidele actuale și vor încerca formarea unui grup parlamentar independent.

Punctul culminant ar urma să fie luna martie, când viitoarea Platformă ar trebui să fie înscrisă oficial la Tribunal și să fie convocat Congresul de constituire.

„Până în luna martie va fi înregistrată ca o mișcare politică, oficială și va exista un Congres de constituire. Ne-am luat acest timp să putem discuta cu cât mai mulți oameni de la Caraș-Severin, până la Botoșani și până la Constanța. Nu va fi un partid în sensul clasic și nu va fi o mișcare exclusivă a unor oameni care nu se mai regăsesc în PSD”, a subliniat pentru gândul Marius Lazăr.

Lazăr a precizat că noua platformă va avea o dimensiune politică, cea înscrisă la tribunal care va participa la alegeri, dar și una civică, care va permite celor care doresc să vină alături de noul partid fără să fie membru.

Mircea Geoană a confirmat că viitorul partid va avea candidați pentru alegerilor locale și parlamentare. Fostul președinte al Senatului a spus la emisiunea „După 20 de ani” că în funcție de rezultatul de la alegerile parlamentare se gândește să candideze și la alegerile prezidențiale din 2014.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Cât trebuie să plătești pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide