PARTIDUL DIN MARTIE: cine se urcă pe platforma lui Geoană

Redactor:
Cristian Andrei
PARTIDUL DIN MARTIE: cine se urcă pe platforma lui Geoană
Exclus din PSD, Mircea Geoană pregătește lansarea unei platforme politice cu care să participe la alegerile locale și parlamentare din 2012.

Exclus din PSD, Mircea Geoană pregătește lansarea unei platforme politice cu care să participe la alegerile locale și parlamentare din 2012.

Fostul președinte al PSD Arad, Marius Lazăr, exclus și el din partid în această primăvară, a declarat pentru gândul că au existat deja întâlniri între Mircea Geoană și simpatizanții săi.

„Am discutat cu oameni din toate regiunile, am discutat săptămâna trecută cu oameni din Transilvania și din Oltenia, zilele următoare vom discuta cu oameni din vestul țării. Este obligatoriu pentru președintele Mircea Geoană să meargă în întâmpinarea acestor oameni. Oamenii vor o platformă politică … care să aibă în centrul acțiunii sale ideea de responsabilitate socială”, a precizat Lazăr, care este implicat alături de Mircea Geoană în lansarea noii platforme politice.

Potrivit acestuia la întâlnirile din București și din țară au participat parlamentari ai USL, oameni din zona companiilor private, a sindicatelor și a specialiștilor din diferite domenii de activitate.

Turneul politic al lui Mircea Geoană are drept scop constituirea de comitete de inițiativă în fiecare județ pentru viitoarea construcție politică. Aceste grupuri de inițiativă, care se vor constitui pe parcursul lunii decembrie, se vor reuni în luna ianuarie într-un Comitet Național de Organizare care va anunța oficial viitorul partid.

În luna februarie, parlamentarii care vor alege să facă parte din noua formațiune politică își vor anunța demisia din partidele actuale și vor încerca formarea unui grup parlamentar independent.

Punctul culminant ar urma să fie luna martie, când viitoarea Platformă ar trebui să fie înscrisă oficial la Tribunal și să fie convocat Congresul de constituire.

„Până în luna martie va fi înregistrată ca o mișcare politică, oficială și va exista un Congres de constituire. Ne-am luat acest timp să putem discuta cu cât mai mulți oameni de la Caraș-Severin, până la Botoșani și până la Constanța. Nu va fi un partid în sensul clasic și nu va fi o mișcare exclusivă a unor oameni care nu se mai regăsesc în PSD”, a subliniat pentru gândul Marius Lazăr.

Lazăr a precizat că noua platformă va avea o dimensiune politică, cea înscrisă la tribunal care va participa la alegeri, dar și una civică, care va permite celor care doresc să vină alături de noul partid fără să fie membru.

Mircea Geoană a confirmat că viitorul partid va avea candidați pentru alegerilor locale și parlamentare. Fostul președinte al Senatului a spus la emisiunea „După 20 de ani” că în funcție de rezultatul de la alegerile parlamentare se gândește să candideze și la alegerile prezidențiale din 2014.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Orașul fantomă din Polonia, care nu a apărut pe nicio hartă timp de zeci de...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Tratamentul neașteptat care va fi folosit de luni în Germania. Prima țară din UE care...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide