PC, după declarațiile lui Cernea: Opțiunea pentru familie nu este o opțiune homofobă

Redactor:
Politic
PC, după declarațiile lui Cernea: Opțiunea pentru familie nu este o opțiune homofobă
Partidul Conservator arată, într-un comunicat transmis joi, că "opțiunea pentru familie nu este o opțiune homofobă" și că este "total incorect politic să lași familia tradițională fără apărare".

Partidul Conservator arată, într-un comunicat transmis joi, că „opțiunea pentru familie nu este o opțiune homofobă” și că este „total incorect politic să lași familia tradițională fără apărare”.

„Conservatorii resping acuzațiile deputatului independent Remus-Florinel Cernea vizând un posibil caracter homofob al poziționării sale ferme împotriva parteneriatului civil homosexual. Apărarea familiei tradiționale, a drepturilor copilului, a drepturilor mamei nu vizează negativ nicio formă de «diversitate sexuală». Așa cum «diversitatea sexuală» are dreptul la apărători politici, așa și familia tradițională trebuie reprezentată pe scena publică de politicieni conservatori”, se arată în comunicatul transmis de PC.

Conservatorii îl asigură pe deputatul Cernea, potrivit comunicatului, că vor folosi „orice argument pertinent pentru a convinge Parlamentul României și opinia publică de faptul că parteneriatul civil gay nu este o prioritate legislativă pentru România”.

„În egală măsură, conservatorii nu vor sprijini ideea reducerii pragului electoral pentru alegerile europarlamentare la 3.12%, considerând că Parlamentul European nu este un for unde poți pătrunde nereprezentativ și lejer, precum într-o țară unde faci turism utilizând fraudulos pașaportul de serviciu”, se mai arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al PC.

Deputatul Remus Cernea a declarat, joi, comentând faptul că PC a anunțat că nu îi va susține legea privind parteneriatul civil, că este o iluzie pentru conservatori să spere că prin astfel de teme vor depăși pragul electoral de 5% la europarlamentare.

„După cum au precizat și cei de la PC, unul dintre semnatarii legii privind recunoașterea parteneriatului civil este membru al acestui partid, iar eu îl felicit pentru curajul de a fi semnat legea. Această lege va veni în sprijinul a zeci, poate sute de mii de cupluri heterosexuale, dar și formate din persoane de același sex, cupluri care trăiesc împreună, fără a-și fi oficializat relația prin căsătorie. Eu citesc reacția Partidului Conservator în cheie electorală, întrucât se apropie alegerile europarlamentare. Dar consider că este o iluzie pentru PC să spere că prin astfel de teme va depăși pragul electoral de 5%”, a declarat Cernea, pentru MEDIAFAX, comentând anunțul PC.

El a adăugat că este de părere că în democrație se poate ajunge la compromisuri bune și că propune PC să îi susțină proiectul de reducere a pragului electoral la europarlamentare de la 5% la 3,12% – procentaj necesar pentru a se obține un mandat la europarlamentare.

„În ciuda unor diferențe inerente de vederi politice între partidele din țara noastră, ar trebui să avem un numitor comun: apărarea drepturilor omului și a valorilor democratice”, a spus Cernea.

El a menționat că „ar fi deplorabil să avem în Parlament partide homofobe, care să își impună agenda”.

Cernea a spus că este nevoie de o modernizare a statului, dar mai ales a mentalităților.

„Aici a fost, de altfel, și greșeala lui Traian Băsescu, care a vorbit despre necesitaea reformării statutului, dar a venit cu un discurs retrograd. Sper să nu cadă în aceeași greșeală și Partidul Conservator”, a spus deputatul.

El a menționat că își dorește foarte mult susținerea social-democraților și a liberalilor din România, întrucât familiile politice europene ale acestora sunt, alături de Verzi, promotorii drepturilor omului și ai unor astfel de legislații.

„Domnul Crin Antonescu a spus că va susține parteneriatul civil, de asemenea domnul Victor Ponta m-a felicitat pentru inițiativa acestei legi, domnul Traian Băsescu, de asemenea, a spus că nu are nimic împotrivă. Așadar, primii trei oameni în statul român s-au exprimat în susținerea propunerii acestei legi. Va fi un pas important pentru democratizarea și modernizarea României”, a spus Cernea.

Parlamentarii conservatori vor vota împotriva „parteneriatului civil gay” propus de Remus Cernea și vor susține o petiție publică împotriva adoptării acestuia, potrivit unui comunicat al PC remis, joi, agenției MEDIAFAX.

Parlamentarii conservatori își exprimă dezacordul față de proiectul de lege privind parteneriatul civil dintre două persoane de același sex, arătând că „apărarea familiei clasice nu este un act de fanatism, ci un drept la opinie și cuvânt pe care activiștii pro-familie îl au în egală măsură cu activiștii pro-gay”.

„Considerăm că este o fraudă logică să pui semnul egal între opțiunea pro-familie și opțiunea anti-gay, pentru că familia creștină nu se definește prin raportare negativă la homosexualitate: se poate defini la fel de bine ca raportare negativă la poligamie. Mai mult, statul are prin lege obligația să protejeze familia ca instituție care asigură viitorul prin intermediul copiilor. Din aceste considerente, conservatorii vor vota categoric împotriva acestui proiect de lege și vor argumenta public împotriva lui”, se mai arată în comunicat.

„În acest context, deputatul PC Răzvan Rotaru a anunțat că susține punctul de vedere al parlamentarilor conservatori, revizuindu-și sprijinul pe care l-a oferit proiectului lui Remus-Florinel Cernea în perioada în care activa într-un alt grup parlamentar”, mai informează Biroul de presă al PC.

Tags:
Inchide