PDL anunță că a strâns 200.000 de semnături pentru legea privind câinii fără stăpân

Redactor:
Eliana Radulescu
PDL anunță că a strâns 200.000 de semnături pentru legea privind câinii fără stăpân
Parlamentarii PDL Sorina Plăcintă și Ștefan Pirpiliu au anunțat, duminică, într-o conferință, că PDL a strâns 200.000 de semnături în campania "Bucureștiul fără maidanezi" pentru susținerea legii inițiate de PDL în acest domeniu.

Parlamentarii PDL Sorina Plăcintă și Ștefan Pirpiliu au anunțat, duminică, într-o conferință, că PDL a strâns 200.000 de semnături în campania „Bucureștiul fără maidanezi” pentru susținerea legii inițiate de PDL în acest domeniu.

Deputatul PDL Ștefan Pirpiliu a menționat cele aproximativ două milioane de câini fără stăpân prezenți în România și de susținerea de care se bucură legea PDL, indiferent de culoarea politică a administrației locale.

El a menționat că Iașiul și Constanța, orașe conduse de doi primari aparținând PSD, susțin legea PDL pentru rezolvarea problemei maidanezilor, atât Gheorghe Nechita, cât și Radu Mazăre exprimându-se public în acest sens.

Potrivit lui Pirpiliu, motivația ONG-urilor de a se opune legii ține de faptul că rezolvarea problemei maidanezilor „le-ar lăsa fără obiectul de activitate și fără susținere din partea celor care au diverse interese politice sau de altă natură”.

La rândul ei, senatorul PDL Sorina Plăcintă a spus că Sorin Oprescu trebuie să iasă public și să spună ce soluție susține în această problemă.

„Am decis să strângem semnături de susținere a legii pentru a le arăta parlamentarilor care votează săptămâna viitoare inițiativa legislativă că bucureștenii vor ca această problemă să fie soluționată și că ea nu suferă amânare. Interesul mare dovedit până acum de cetățeni confirmă această afirmație – am strâns 200.000 de semnături pe care le vom depune la Parlament înaintea votului final”, a spus Plăcintă.

Deputații au adoptat, în octombrie, pe articole, proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în forma Comisiei de Administrație, care prevede că eutanasierea câinilor va fi decisă de administrația locală după consultarea cetățenilor din localitate.

Votul final la ordonanța privind gestionarea câinilor fără stăpân a mai fost amânat în ultimele săptămâni, democrat-liberalii declanșând o campanie de strângere de semnături pentru susținerea legii, în timp ce asociațiile de protecție a animalelor solicită respingerea ordonanței.

Inchide