Pedeliștii puși să aleagă între afaceri și partid s-au revoltat în front. Cine vrea să plece din PDL. „Dar dacă soția nu vrea să-mi preia afacerile, ce fac, divorțez?”

Pedeliștii puși să aleagă între afaceri și partid s-au revoltat în front. Cine vrea să plece din PDL. Dar dacă soția nu vrea să-mi preia afacerile, ce fac, divorțez?
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 28/04/2012, 00:11

Propunerea Elenei Udrea, ca demnitarii să aleagă între afacerilecu statul și funcțiile publice, susținută în Colegiului Director deRoberta Anastase, Sulfina Barbu și Raluca Turcan, i-a nemulțumit peunii dintre parlamentarii democrat-liberali. Aceștia au motivat,între altele că, pentru a împăca pe toată lumea, ar trebui caafacerile lor cu statul să fie preluate de soții. „Dar dacă soțianu vrea să-mi preia afacerile, ce fac, divorțez?” au supralicitatunii dintre ei, duminică, la o ședință de partid.

• Drept răspuns, Elena Udreaa afirmat ieri că, obligați să aleagă, este posibil ca demnitariiîn cauză să aibă acces, în continuare, la banii publici prin”prieteni și rude”, dar că speră ca aceste situații să fie”excepționale”. „Sperăm însă ca situațiile acestea să fieexcepționale”, la Hotnews.

Prigoană nu vrea să rămână la mâna partidului

Spre deosebire de unii dintre colegii săi, Silviu Prigoană adeclarat pentru Gândul, că trebuie să se gândească, în primul rând,la securitatea și siguranța familiei sale.

Citește mai multedespre supărările lui Silviu Prigoană aici: „Partidul e o entitateabstractă, nu dă de mâncare familiei mele. Am venit în PDL cusperanța că fac bine pentru mine, familia mea, societate….”

Prigoană ar putea să nu plece cu mâna goală

Deputatul PDL de Olt, Marin Bobeș, spune că vaalege după ce se va consulta cu președintele partidului și cu uniidintre colegi. „O să vorbim, dacă va fi să alegem, o să renunțăm launa dintre funcții, vedem la care. Dar mi-e și jenă. Cui sădau acțiunile, copiilor, nepoților, soacrei – soacră-mi nu, că n-amsoacră. E jenant. Eu sunt la al doilea mandat, oameniim-au votat, știu că am fost director la o societate. Nu m-am ascunsniciodată. E o situație, cel puțin, incomodă pentru mine. Dar o săvăd ce am de făcut”. Bobeș mai spune că ar fi de acord ca, însituația în care ar fi numit, să fie dat afară din partid dacă nuar renunța la afaceri. „Pe când așa, oamenii m-au ales știind căsunt fost director, acționar la o societate, i-am mai angajat, i-ammai ajutat. Iar acum ce-ar trebui să fac eu, să renunț la funcțiade deputat?!”

Senatorul PD-L de Vâlcea, Dorel Jurcan spune căafacerile sale cu statul au constat în a vinde acestuia „produse lacel mai jos preț”, fără să beneficieze de alte facilități.„Eu sunt producător, nu negustor, iar în România nu existăcineva cu un preț mai jos ca al nostru. Dar dacă partidul mă vapune să aleg, voi alege să produc, în continuare, caieteșcolare”, spune Jurcan.

Nici senatorului PDL de Galați, Marius GerardNecula, nu este împăcat cu propunerea Elenei Udrea. „Euspun că decizia ar trebui puțin nuanțată. Părinții mei suntproprietarii firmei de 16 ani. Acum este listată la bursă, arepeste 3000 de acționari. Trebuie să sufere cu toții pentrucă fiul unuia dintre acționari este vremelnic, parlamentar? E puțincam ciudat. Dar dacă mă aflu în situație deincmpatibilitate, am să aleg”, a precizat Necula.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă...
Zodiile care primesc VEȘTI CUTREMURĂTOARE la începutul săptămânii
Gina Pistol este DISTRUSĂ! Smiley nu o poate ierta pentru asta
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
DEMITEREA ŞOC făcută de Florin Cîțu! Decizia i-a uimit pe mulţi
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Acestea sunt mașinile cu cele mai bune MOTOARE ÎN 3 CILINDRI
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
STUDIU. Cum vor arăta următoarele 6 luni ale pandemiei
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Bătaie cruntă pe aeroportul din Suceava. Care a fost mărul discordiei și de ce paznicii...
NOI REGULI în CONSTANȚA, unde INCIDENȚA se ÎNDREAPTĂ spre 3: MASCA OBLIGATORIE în anumite ZONE!
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea tristă a acestei dimineți. Este doliu imens în România. Lacrimi și regrete în urma...
BANCNOTA care ar putea fi INTERZISĂ! Scapă urgent de ea dacă o ai. Ar putea...
Cazul Caracal, dezvăluiri epocale. De ce nu se va afla niciodată adevărul
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Sectorul din România unde salariu mediu net a ajuns la 8439 de lei