Pesediștii au luat foc, simțindu-se filați de la balcon „de oamenii lui Blaga”. Hrebenciuc, Moldovan și Șova i-au confiscat camera unui polițist. „Asta-i tâlhărie”

Redactor:
Florin Negruțiu
Pesediștii au luat foc, simțindu-se filați de la balcon „de oamenii lui Blaga”. Hrebenciuc, Moldovan și Șova i-au confiscat camera unui polițist. „Asta-i tâlhărie”
Nervi întinși la maximum, la începutul ședinței în care se va vota moțiunea de cenzură. La câteva minute după ce Emil Boc și-a început discursul, mai mulți parlamentari pesediști au sărit ca arși din scaune și s-au îndreptat vijelios spre balcoane.

Nervi întinși la maximum, la începutul ședinței în care se vavota moțiunea de cenzură. La câteva minute după ce Emil Boc și-aînceput discursul, mai mulți parlamentari pesediști au sărit caarși din scaune și s-au îndreptat vijelios spre balcoane. „Unde-imilitaru’ ăla? Unde-i militaru’ ăla?” striga, de pe scări,deputatul Radu Moldovan, care, mai iute de picior, i-a lăsat înurmă pe colegii săi Viorel Hrebenciuc și Dan Șova. Moldovan a luatla rând balcoanele, dând ușile de perete. Într-unul din ele, l-aprins pe „militar”: un polițist în uniformă filma tacticoslucrările din Parlament. „Ce faci, dom’ne, aici? Ce faci aici?” aînceput să-l ia de guler Moldovan, sechestrându-i camera. „Cineești dumneata și de ce mă filmezi pe mine? Cine ți-a dat voie?”Polițistul s-a făcut livid și s-a întors cu spatele, încercând săse facă mic în fața furiei parlamentarului. După câteva secunde dederută, mai mulți polițiști în uniformă au încercat să ridice dinnou steagul.

• „Asta-i insultă laadresa uniformei. Nu pui mâna pe uniformă!” a început să strige undomn care s-a recomandat „șeful lui”, al celui cu camera. Întretimp, mai mulți parlamentari PSD au ajuns la fața locului, începândsă se ia la ceartă și să se împingă cu polițiștii cameramani. Maipe fază, Dan Șova a confiscat camera video și a fugit cu ea pescări, într-o direcție necunoscută.

• În urma grupului debeligeranți și-a făcut apariția Viorel Hrebenciuc, transpirândabundent și răsuflând greu. Sesizând autoritatea, polițiștii aufăcut cerc în jurul lui, plângându-se că pesediștii acestuia i-aubruscat și le-au confiscat camera. „Asta-i tâlhărie!”, s-a plânsȘefu’, fiind completat de cameramanul amator: „Eu fac plângerepenală”.

Hrebenciuc a încercat să calmeze spiritele, legitimându-i pepolițiști cu frumosul. Aceștia s-au scormonit prin portofele șiși-au scos cărțile de vizită, pe care scria că sunt de lasindicatul poliției. „Am vrut să am și eu o amintire de lamoțiune”, s-a justificat cel cu camera.

• „Ce dracu’, dom’ne,filajul se face în uniformă? Chiar suntem copii?” a aruncat unaȘefu, și a început să râdă mânzește, laolaltă cu Viorel Hrebenciuc.Pace și prietenie: pesediștii au plecat, cu Hrebenciuc în urma lor(„Dom’ne, e cald sau mi se pare numai mie?!”).

„Am predat camera secretarului general al CamereiDeputaților pentru că era o filmare neautorizată. S-a maiîntâmplat, la o manifestație studențească, să te filmeze de cătrepoliție, și apoi participanții să primească amenzi acasă. Noi amsuspectat tocmai de acest lucru. Sunt și eu curios, și vom cerceta,cum au reușit să treacă cu acea cameră prin toate filtrele desecuritate de la Palatul Parlamentului”, a declarat senatorul DanȘova.

La ora transmiterii acestui material, polițiștii stau pe hol,așteptând ca cineva să le returneze camera și amintirile de pe ea.Pesediștii o țin însă pe a lor. „Ăștia-s trimiși de Blaga, cedracu’, parcă noi suntem proști…” (Radu Moldovan). „Da, da, suntde-ai lui Blaga. Ai noștri sunt dincolo, în celălalt balcon”(Viorel Hrebenciuc).

UPDATE:Polițistul care filma, convocat să dea o declarație DAI aCamerei și SPP

Polițiștul care a fost surprins că îi filma pe sindicaliștii careîl huiduiau pe Emil Boc a fost convocat de secretarul general alCamerei Deputaților, Gheorghe Barbu, să dea o declarație înprezența senatorului Dan Șova, reprezentanților Direcției deAfaceri Interne a Camerei Deputaților și ai SPP. Barbu a spus că”în principiu” aceasta nu avea dreptul să filmeze.

„Unul din invitații de aici, din sindicatul polițiștilor, a avut ocameră mică de luat vederi. Colegii lui spun că s-a dus într-o altăparte ca să-i filmeze tocmai pe ei. A fost observat. Camera a fostluată de un domn senator. Acum se cercetează dacă s-a întâmplatceva special în legătură cu acest subiect”, a explicat secretarulgeneral al Camerei Deputaților. El a adăugat că, în prezent, camerade luat vederi se află în posesia sa.

Citește și:

LIVE VIDEO DINPARLAMENT, ZIUA MOȚIUNII. Cade sau nu Guvernul Boc? Rămâi pe Gândulpentru informații și imagini

Scandal la porțile Parlamentului.Ponta a venit în marș de la metrou. Sindicalist: „Dați-l afară peăla care se uită la filme porno”. ULTIMA ORĂ: sindicaliștii aublocat strada

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide