Alexandru Costea
11.04.2019
Politică

PMP, al treilea partid la consultările cu Iohannis. „Vedeta” formațiunii politice lipsește din delegație

PMP, al treilea partid la consultările cu Iohannis. „Vedeta” formațiunii politice lipsește din delegație
Președintele Klaus Iohannis are, la ora transmiterii acestei știri, consultări cu PMP, cel de-a treilea partid venit la Cotroceni pentru discuții pe tema situației justiției. Din delegația PMP nu face parte și fostul șef al statului Traian Băsescu.

Astfel, delegația PMP este formată din: Eugen Tomac, Marius Pașcan, Robert Turcescu, Cătălina Bozianu și Rodica Severica Covaciu.

Președintele USR Dan Barna, a declarat, joi, după consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis pe tema justiției, că cele două întrebări la referendumul din 26 mai sunt foarte apropiate de temele deja transmise Parlamentului.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat, după consultările cu șeful statului pe acest subiect, că liberalii vor garanta românilor că voința exprimată la referendum va presupune obligația PNL de a o transpune în Constituție și legislație.

De la ora 17.30 vor veni cei de la UDMR la consultări, urmați, la ora 18.15 de grupul parlamentar al minorităților naționale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegațiile PSD și ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. Președinția a mai precizat că fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenți la Palatul Cotroceni.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunțat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”.

La patru zile distanță, șeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes național care urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Foto: Hepta

Inchide