PNL atacă la CCR Regulamentul Camerei Deputaților

Redactor:
Diana Grigore
PNL atacă la CCR Regulamentul Camerei Deputaților
PNL a contestat la Curtea Constituțională Regulamentul Camerei Deputaților, în ceea ce privește delegarea de atribuții. Aceasta după ce Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a cerut Curții Constituționale să constate un conflict între Parlament și ÎCCJ

„Punctul nostru de vedere este foarte clar – președintele Camerei Deputaților nu poate să delege atribuții ale președintelui Camerei Deputaților prevăzute de Constituție către vicepreședinți. Tocmai din acest motiv am solicitat CCR să amâne analiza conflictului juridic de natură constituțională provocat de Florin Iordache în numele inclupatului Liviu Nicolae Dragnea până la judecarea pe fond a solicitării noatre”, a declarat Ludovic Orban..

El a ținut să le „atragă atenția” judecătorilor CCR că e extrem de importantă solicitarea liberalilor.

„Nu putem accepta ca un organism atât de important, cum e CCR, să se transforme într-o instituție de amnistiere a lui Liviu Dragnea. E limpede pentru orice om cu scaun la cap că toate conflictele declanșate de Florin Iordache în numele lui Liviu Dragnea au ca scop să-l scape de pedeapsă pe Liviu Dragnea. Curtea Constituțională nu poate să devină o firmă de avocați ai lui Liviu Dragnea sau un organism de grațiere sau de amnistiere a lui Liviu Dragnea”, a adăugat Orban.

Florin Iordache a sesizat, la sfârșitul lunii martie, Curtea Constituțională asupra unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), pe Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sanctionarea faptelor de corupție, pe tema completelor specializate.

Tags:
Inchide