• Publicat:
Politică

PNL solicită sesiune extraordinară a Parlamentului în perioada 26-30 august

PNL solicită sesiune extraordinară a Parlamentului în perioada 26-30 august
PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 august pentru clarificarea statutului unor proiecte legislative discutate în ultima perioadă, printre care abrogarea recursului compensatoriu și desființarea secției speciale de investigare a magistraților.

„PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 August. În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE”, a transmis, luni, la Parlament, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Liberalii solicită introducerea pe ordinea de zi a următoarelor proiecte, în concordanță cu regulamentul Camerei Deputaților și a Constituției:

„- Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19000 de infractori au ieșit din închisorile României. Mulți dintre aceștia au recidivat deja și s-au întors în spatele gratiilor. Și mai mulți însă sunt în continuare în libertate și reprezintă un pericol real pentru cetățeni.
– Desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectatând astfel independența actului de justiție
– Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice
– Respingerea OUG 114 – Ordonanța lăcomiei PSD- ADLE care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii;
– Respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsa la Comisia Juridică și care poate oricând sa lovească din nou, in favoarea infractorilor”, conform deputatului liberal.

Inchide