Ponta, despre acuzația de plagiat: „S-a supărat Băsescu pe mine și mi-a studiat teza de doctorat”

Ponta, despre acuzația de plagiat: „S-a supărat Băsescu pe mine și mi-a studiat teza de doctorat”
PLAGIAT PONTA. Premierul a comentat acuzațiile care i s-au adus

Premierul Victor Ponta, întors de la o vizită în Austria, a comentat acuzațiile de plagiat. „Mi se pare jenant faptul că se susține că aș fi plagiat un profesor universitar, domnul Ion Diaconu, care a scris prefața lucrării mele de doctorat”, a precizat Victor Ponta.

Premierul a lăsat să se înțeleagă că președintele Traian Băsescu se află în spatele articolelor din presa internațională în care este acuzat de plagiat. „Trei zile la rând, Traian Băsescu a dat mesaje prietenilor săi, domnului Funeriu… Eu sunt obișnuit cu Traian Băsescu, acum s-a supărat pe mine și mi-a studiat teza de doctorat, dar mergem mai departe. M-am uitat și eu pe articol (n.r. din Nature). Nature este revista unde dă Funeriu interviuri”, a declarat Ponta.

Premierul a precizat încă o dată că el va fi cel care merge la Bruxelles, la Consiliul European din 28-29 iunie, și nu președintele Traian Băsescu.

„Tot o să merg la Consiliul European, spun ca să înțeleagă și președintele Băsescu. Acum s-a supărat pe mine și mi-a studiat teza de doctorat. Nu-i nimic, mergem mai departe”, a declarat premierul pe aeroportul Henri Coandă, după ce s-a întors din Austria.

Victor Ponta a spus că revista Nature este cea ” în care dă Funeriu interviuri”.

„Sunt gata să mă supun la orice verificare”, a conchis premierul.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII DESPRE SCANDALUL DE PLAGIAT.

 

Inchide