Ponta, despre scandalul plagiatului. „Dacă se dovedește, sunt dispus să renunț și la titlul de doctor. Știu cine este sursa anonimă”

Ponta, despre scandalul plagiatului. „Dacă se dovedește, sunt dispus să renunț și la titlul de doctor. Știu cine este sursa anonimă”
ULTIMA ORĂ

Premierul Victor Ponta, acuzat de plagiat în teza sa de doctorat, a răspuns acuzațiilor aduse de cele două publicații, Nature și Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un articol semnat de Karl-Petter Schwartz. Aceștia susțin că au „accesat” documente prezentate de o „sursă anonimă” indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internațională ar conține texte copiate. Cu toate acestea, premierul s-a apărat, spunând că nu este vorba despre plagiat propriu-zis, el citând în bibliografie sursele din care s-a inspirat. Mai mult, Ponta a declarat că este dispus să răspundă pentru faptul că a citat greșit, fiind gata să renunțe chiar și la titlul de doctor, dacă va fi cazul.

GÂNDUL A TRANSMIS LIVE TEXT

„Nu-i ușor să fii prim-ministru cu Traian Băsescu președinte. La Drept nu poți să inventezi, ci doar să scrii despre instituții care există deja”

„Cel de care sunt acuzat că i-am plagiat o lucrare este cel care a scris o prefață extrem de elogioasă la lucrarea mea de doctorat. De altfel, în colectivul de profesori sunt profesori cunoscuți de la Facultatea de Drept și regret că i-am supărat.”

„Îmi cer iertare profesorilor care au făcut parte din comisie, dar nu aveam de unde să știu acum 10 ani cu ce se va ocupa președintele României.”

„Am plagiat cele 30 de pagini, din 410 pagini, e totuși o performanță. Este vorba despre lucrarea domnului Diaconu, cel care m-a acuzat că l-am plagiat și acolo se face o descriere a statutului care fusese proaspăt aprobat atunci. Nu se poate vorbi despre intenția mea de a plagia ce au facut ei. Nu-mi aduce niciun beneficiu, nu predau la nicio facultate, nu iau niciun leu în plus.”

„Am reușit să aflu cine este sursa anonimă. Domnul consilier prezidențial, fost ministru al Educației, Daniel Funeriu, care s-a dus personal la Munchen și a discutat cu cineva de la revista Natura și i-a spus cum am plagiat eu acum 10 ani lucrarea de doctorat.”

„La Traian Băsescu știți cu ce se ocupă consilierii prezidențiali și știți foarte bine care este stilul domniei sale. Fiecare persoană este ori amenințată, ori șantajată, ori atacată, după care rămâne să-și dovedească nevinovăția. Domnul președinte folosește atacuri murdare, metode securiste, atacul, calomnia”

„Este vorba despre un război politic între mine și domnul Băsescu. Zi de zi este o bătălie, care trebuie să înceteze, să curățăm această societate de metodele securiste. Va fi o bătălie dură, destul de lungă, probabil până în toamnă”

„Sigur că m-am inspirat din aceste cărți, că la Drept nu ai cum să inventezi.”

„Sunt gata să răspund pentru faptul că am citat greșit, nu am niciun fel de problemă să recunosc. Atât timp cât sunt trecuți în carte autorii, nu poate fi vorba că am plagiat. Sunt gata să renunț și la titlul de doctor, dacă e cazul”

„Domnule președinte, mai încercați, că nu ține. Nici cu Turceni-Rovinari, n-a ținut, așa că mai încercați”

„Domnul președinte nu-și mai pregătește așa bine loviturile, o ia pe dinainte”

„Președintele, dacă îi dai o carte cadou, se simte jignit”

„Tocmai d-aia a ajuns președintele la 5% încredere, că s-a săturat lumea de armele lui. Fiecare cu prioritățile lui, dar lumea vede asta, se întorc împotriva lui”

„Nu cred că președintele respectă standardele de transparență”

„Domnul Mang a fost ministru, doamna Ecaterina Andronescu va fi ministru, o să vă comunic.”

„Eu lucrez cu dialogul și bunul simț, iar domnul președinte cu armele lui, cu târâtul în noroi și aruncatul în mocirlă. E greu să nu răspunzi la fel”

„România are de pierdut dacă nu e reprezentată de cine trebuie la Consiliul European, pe problemele discutate acolo. Nu sunt locuri de președinte acolo.”

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×
Inchide