Ponta îi bagă în Guvern, pe ușa din dos, pe oamenii lui Diaconescu și Tăriceanu. Răspunsul premierului când e întrebat ce-i recomandă pe cei de la PPDD: „Vocea și talentul!”

Ponta îi bagă în Guvern, pe ușa din dos, pe oamenii lui Diaconescu și Tăriceanu. Răspunsul premierului când e întrebat ce-i recomandă pe cei de la PPDD: „Vocea și talentul!
Publicat: 03/07/2014, 17:58
Actualizat: 27/03/2019, 05:40

Victor Ponta îi răsplătește pe oamenii lui Dan Diaconescu și Călin Popescu Tăriceanu cu funcții în Guvern. Nu la masa miniștrilor însă, ci în eșalonul doi de la Palatul Victoria. Astfel, secretarul general al PPDD, Liviu Robert Neagu, a fost numit secretar general adjunct al Guvernului. De asemenea, Ioana Lambru, o apropiată a grupării lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost numită secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Premierul Victor Ponta a confirmat, joi, numirea secretarului general al PPDD, Liviu Robert Neagu, în postul de secretar general adjunct al Guvernului și, întrebat de jurnaliști ce îl recomandă pe acesta pentru această funcție, a răspuns: „Vocea și talentul !”.

El a adăugat că persoana care ocupă acest post trebuie să lucreze cu prim-ministrul la buna desfășurare a activității Guvernului și, cu siguranță, o va face.

Liviu Robert Neagu, secretar general al Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD), a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de secretar general adjunct al Guvernului, în locul Ioanei Lambru, care ocupa această funcție din noiembrie 2012.

Decizia de numire a fost semnată miercuri de Ponta.

Născut în Alexandria, județul Teleorman, Neagu a candidat la ultimele alegeri europarlamentare din partea PPDD.

În urmă cu o săptămână, PSD și PPDD au încheiat un protocol de colaborare parlamentară și la nivel local, liderul PSD Victor Ponta susținând că nu este vorba despre intrarea PPDD în Guvern și că acest protocol va fi până la alegerile parlamentare din 2016.

El a precizat că pentru obținerea unor posturi în guvern pentru PPDD ar trebui să fie consultați și ceilalți parteneri guvernamentali.

Post pentru omul lui Tăriceanu

Pentru ca postul de secretar general adjunct al Guvernului să fie vacant, Andreea Ioana Lambru, apropiată a grupării Tăriceanu din PNL, a fost numită secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Ea ocupa această funcție de secretar general adjunct din noiembrie 2012, numită fiind atunci la propunerea PNL.

Din 2009 până în 2011, Ioana Lambru a fost director de cabinet al secretarului general al PNL, care la acea vreme era Radu Stroe, iar în mai 2011 a devenit secretar general adjunct al Partidului Național Liberal.

Ea l-a înlocuit, în 2012, pe liberalul Dan Mihalache la SGG, demis din funcție după ce acesta afirmase că dacă parteneriatul cu SUA depinde de Agenția Națională de Integritate, atunci „mai bine fără”.

Deputat UDMR: „Va exista o analiză la nivelul conducerii UDMR, probabil va fi săptămâna viitoare”

Deputatul UDMR, Marton Arpad, a declarat pentru gândul că atunci când va exista „o formă clară de înțelegere” între PSD și PPDD, „mai mult ca sigur va exista o analiză în cadrul UDMR”.

În mod evident atunci când va exista o formă clară de înțelegere a acestei noi structuri cu PPDD, mai mult ca sigur va exista o analiză și în cadrul UDMR, ce se va întâmpla. Acel partid , PPDD, în Senat nu mai are grup, iar în Camera Deputaților a ajuns în jurul numărului de deputați pe care-l avem noi. Ca atare un schimb UDMR cu PPDD nu merge, în această idee de a avea o susținere parlamentară mai mare. Eu cu această soluție am mari rezerve, dar la noi e democrație, nici măcar președintele Uniunii nu poate face o afirmație că o astfel de schimbare destul de importantă este pe placul Uniunii sau nu este pe placul Uniunii. Noi avem forurile noastre decizionale, probabil, dacă va fi rapid, va trebui convocată președinția, acolo sunt peste 20 de persoane care vor lua în discuție această problemă. Președintele Uniunii, care poate convoca forul, momentan săptămâna aceasta este în concediu, ceea ce se va întâmpla în acest sens în ceea ce privește Uniunea se va întâmpla probabil săptămâna viitoare”, a spus pentru gândul deputatul Marton Arpad.

El a precizat că la luarea acestei decizii din Guvern nu a participat vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, care se află în această săptămână în concediu.

„Săptămâna aceasta a fost o ședință de Guvern, președintele nostru este în concediu, ca atare vicepremierul nu era în București dacă s-a întâmplat acest lucru, așa că nu vă pot răspunde ce și cum și de ce s-a întâmplat. În mod evident atunci va exista o formă clară a acestei colaborări cu acel partid atunci va exista o decizie a Uniunii. În mod evident cred eu partidul cel mai mare din coaliția de guvernare încearcă să dea o greutate, o susținere mai mare în Parlament acestei guvernări, care din păcate, deși teoretic are majoritate în Parlament, în ultimele luni nu a reușit să voteze nicio lege organică cu care nu a fost de acord opoziția”, a precizat deputatul UDMR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?