• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Ponta: Nu avem în acest moment nicio infomație privind prezența unor pasageri români la bordul aeronavei prăbușite în Ucraina. MAE cere date de la Haga, Kuala Lumpur și Kiev

Ponta: Nu avem în acest moment nicio infomație privind prezența unor pasageri români la bordul aeronavei prăbușite în Ucraina. MAE cere date de la Haga, Kuala Lumpur și Kiev
Ponta: Nu avem în acest moment nicio infomație privind prezența unor pasageri români la bordul aeronavei prăbușite în Ucraina

Direcția purtător de cuvânt și comunicare a MAE a transmis joi precizări de presă cu privire la avionul aparținând companiei „Malaysia Airlines” prăbușit în Ucraina.

„Misiunile diplomatice ale României de la Haga, Kuala Lumpur și Kiev, în urma instrucțiunilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe al României, au inițiat demersurile necesare pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii de informații referitoare la incident, cât și cu privire la posibila existență a unor cetățeni români la bordul aeronavei de linie aparținând companiei «Malaysia Airlines», care efectua zborul Amsterdam – Kuala Lumpur”, menționează sursa citată.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că prăbușirea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines în Ucraina este o tragedie și că în acest moment nu are nicio informație privind existența unor pasageri români la bordul aeronavei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am auzit de accidentul aviatic, ministrul Transporturilor a vorbit cu mine când eram în mașină dinspre Timișoara, o să încercăm să aflăm dacă e și vreun cetățean român. În acest moment nu avem niciun fel de informații. E o tragedie”, a spus Victor Ponta.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut de pe radare în estul Ucrainei s-a prăbușit în apropierea orașului Ciahtarsk, în regiunea separatistă Donețk, iar cel puțin 285 de persoane au murit, afirmă surse citate de Itar-Tass.

Compania aeriană Malaysia Airlines a confirmat că a pierdut contactul cu avionul Boeing 777.

Conform unor surse citate de Interfax, avionul a dispărut de pe radare în timp ce zbura la altitudinea de croazieră de circa 10.000 de metri.

 

Inchide