Ponta: „Nu există Ținutul Secuiesc!” Marko: „Ațâțare iresponsabilă a unor sentimente antimaghiare”

Redactor:
Adrian Popescu
Ponta: „Nu există Ținutul Secuiesc!” Marko: „Ațâțare iresponsabilă a unor sentimente antimaghiare”
Ca protest față de recentele acțiuni ale formațiunilor politice maghiare legate de aniversarea din 15 Martie, circa o mie de români din așa-zisul Ținut Secuiesc au participat sâmbătă, la Toplița, la o adunare a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, consacrată „reafirmării ființei noastre naționale" și păstorită de ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei și Harghitei și președintele de onoare al Forumului.

Ca protest față de recentele acțiuni ale formațiunilor politicemaghiare legate de aniversarea din 15 Martie, circa o mie de românidin așa-zisul Ținut Secuiesc au participat sâmbătă, la Toplița, lao adunare a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita șiMureș, consacrată „reafirmării ființei noastre naționale” șipăstorită de ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Covasnei și Harghiteiși președintele de onoare al Forumului. Politicienii n-au lipsitnici ei: „trupa” PSD, în frunte cu Victor Ponta, Norica Nicolaivenită „atât în calitate de europarlamentar, cât și devicepreședinte al PNL”, iar în celălat capăt al scenei – VadimTudor cu „băieții” lui. Cu puțin înaintea începerii și-a făcutapariția și deputatul PDL Florin Postolachi, care însă s-a evaporatimediat ce a primit un telefon că „nu e oportun să fie văzutalături de dușmanii politici”, după cum l-a pârât ulterior unpedelist localnic.

Pentru „păstrarea identității și a ființeinaționale”

Participanții la adunare au adoptat cu ovații un „Memorandum”adresat Parlamentului, Președinției și Guvernului României „înnumele celor peste 400.000 de români din Covasna, Harghita și Mureșcare ducem cu greu povara luptei pentru păstrarea identității și aființei noastre naționale în aceste județe”, în care autoritățilestatului sunt somate „să ia atitudine și să-și exprime public șineechivoc o poziție tranșantă referitor la acțiunile iredentiste,revizioniste și separatiste care atentează fățiș la unitatea șisuveranitatea statului român și la existența noastră pe acestelocuri”.

Ponta: „Ținutul Secuiesc nu e România, într-adevăr.Pentru că Ținutul Secuiesc nu există!”

Apoi au intrat în scenă politicienii. Primul dintre ei – liderulPSD, Victor Ponta, a promis că „PSD nu va mai merge niciodatăalături de cei care se manifestă împotriva Constituției României șinu va accepta niciodată autonomia teritorială pe criterii etnice șio altă limbă oficială decât limba română!”. „Ținutul Secuiesc nu e,într-adevăr, România. Pentru că Ținut Secuiesc nu există!”, și-aisprăvit Ponta alocuțiunea. Ideea a fost preluată imediat de VadimTudor, Norica Nicolai și Bogdan Diaconu, care au asigurat că „legeaudemerisă a minorităților nu va trece niciodată în ParlametulRomâniei, la nevoie ne vom bate pentru asta inclusiv laBruxelles”!

Marko Bela: „Ațâțare iresponsabilă a unor sentimenteantimaghiare!”

Replica politicienilor maghiari nu s-a lăsat așteptată. „Ațâțareiresponsabilă a unor sentimente antimaghiare!”, l-a acuzat pe Pontaliderul UDMR Barko Bela.

„O declarație nedemnă pentru participanții de la Toplița!”, i-aținut isonul Andrassy Arpad, secretarul executiv al PCM,referindu-se la Memorandum.

„Să vină dl. Ponta, că îi explicăm noi despre ȚinutulSecuiesc!”, s-a îmbățoșat și Antal Arpad, primarul din Sf.Gheorghe.

Emil Boc: „Constituția nu se negociază!”

Într-un târziu s-a făcut auzit și premierul Boc: „Orice discuțiedespre oficializarea limbii maghiare este lipsită de fundamentconstituțional, iar Constituția se aplică, nu se negociază!”

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide