Ponta: „Partidul lui Oprea nu se va mai înființa”

Ponta: „Partidul lui Oprea nu se va mai înființa”
Liderul PSD susține că noul partid pe stânga nu se va mai înființa, din simplul motiv că proiectul era gândit pentru ipoteza în care Mircea Geoană ar fi câștigat un nou mandat de președinte al PSD.

Liderul PSD susține că noul partid pe stânga nu se va maiînființa, din simplul motiv că proiectul era gândit pentru ipotezaîn care Mircea Geoană ar fi câștigat un nou mandat de președinte alPSD. „Aici lucrurile sunt foarte clare. A fost un proiect foartebine construit, bazat pe faptul că Mircea Geoană va rămânepreședinte PSD și că atunci un nou partid de stânga, cu foartemulți parlamentari, nu doar cei cinci care au plecat, dar și cuorganizații locale, era gândit că va constitui o alternativă la unPSD nereformat, care nu se schimbă. Acest proiect a eșuat sâmbătăseara, la Congresul PSD. Ceea ce vedeți acum sunt ultimelereminiscențe ale acestui proiect eșuat. Independenții care suntindependenți dar sunt, de fapt, la putere, pentru că au un ministruși susțin guvernul actual, vor merge pe același drum pe care a mersși PL-D al domnilor Stolojan și Flutur: mai devreme sau mai târziuvor da pe față ceea ce există cu adevărat, și anume înțelegerea lorcu PD-L și faptul că sunt în acea parte a baricadei. Nu va existaun alt partid de stânga atât timp cât PSD a dat dovadă sâmbătă deputerea de a face schimbări fundamentale, iar lucrul acesta estefoarte clar pentru toată lumea, chiar și pentru cei care gândeauînainte destructurarea PSD”, a spus Ponta.

„Geoană încă digeră rezultateleCongresului”

Victor Ponta a spus că nu a fost dezamăgit de decizia luiDiaconescu de a-l sprijini pe Geoană la Congres, ci de faptul căacesta a candidat la funcția de președinte al PSD și, la două zile,a părăsit partidul. El a precizat că Diaconescu nu i-a creatimpresia unui personaj șantajabil: „El a avut o ofertă și de lamine de colaborare, o ofertă corectă. A luat decizia lui, e normal.Singura dezamăgire, să spun, este aceea că nu poți să candidezi lafuncția de președinte al PSD și, la două zile după, să pleci dinpartid. Vă reamintesc, am spus-o și m-aș fi ținut de cuvânt: dacănu câștigam funcția de președinte al PSD, aș fi rămas în partid așacum am rămas după 2005 când am pierdut funcția de secretargeneral”. Ponta a mai spus că Geoană încă „digeră” rezultateleCongresului și că nu a perceput ca pe o amenințare mesajul acestuiaprivind depunerea mandatului de președinte al Senatului.

„Cred că domnul Geoană încă digeră rezultatele Congresului.Răspunsul meu a fost foarte clar: nu e cazul să pună niciun mandat,trebuie să rămână președinte al Senatului, trebuie să se batăpentru partidul pe care l-a condus până sâmbătă și din care faceparte și orice discuție pe această temă este închisă din punctulmeu de vedere”, a arătat Ponta în interviu. El a ținut să precizezecă nu-i plăcea faptul că unele decizii erau luate duminică searăacasă la președintele partidului și anunțate luni în BPN.

Liderul PSD a menționat că se completează „excelent” cusecretarul general Liviu Dragnea, el având experiență la nivelguvernamental central, iar Dragnea la nivelul structurilor locale:”Și eu și până acum, și în continuare, am lucrat foarte bine cuLiviu Dragnea și vom face o echipă foarte bună. Gândiți-vă că necompletăm foarte mult. Eu am experiența mea la nivel guvernamentalcentral, Liviu Dragnea are o experiență extraordinară în ceea ceprivește structurile locale. Chiar e o completare excelentă”.Victor Ponta a arătat, în interviul Mediafax, căîl respectă pe Adrian Năstase și că nu va încerca să se detașeze,ca imagine, de acesta. Potrivit lui Ponta, Năstase are o sarcină”importantă și grea”, aceea de a conduce Consiliul Național.

Cu Traian Băsescu, „doar relațiiinstituționale”

Ponta nu a negat relațiile apropiate cu Gabriel Oprea, cu ElenaUdrea și Dorin Cocoș, precizând că, din punct de vedere politic, nuva ține cont decât de PSD. „Cred că absolut toți cei care mi-auurmărit prestația în politică, declarațiile și gesturile melepolitice au văzut că mă bat pentru partidul meu indiferent cineeste adversar, că am niște idei în care cred. Respect ceilalțioameni, pot să am relații civilizate cu toată lumea, dar când estevorba de lupta politică îmi apăr doar partidul meu și nu suntdispus să fac niciun fel de rabat de la acest lucru”, a spus Ponta.El a informat zvonurile despre o posibilă vizită la Cotroceni, cu osăptămână înaintea Congresului, și susține că va avea cu TraianBăsescu doar relații „instituționale”.

Colaborarea cu PNL – numai împotriva abuzurilorputerii

Ponta a subliniat că PSD va colabora cu PNL doar împotriva unorabuzuri ale actualei puteri și a sugerat că alianța cu PC nu va maifuncționa la viitoarele alegeri. „Liberalii ne-au sprijinit încampania prezidențială și le mulțumim pentru asta, dar ei sunt unpartid de dreapta, drumul lor este foarte clar. Avem foarte puținelucruri în comun. Nu sunt dispus deloc să mai facem rabat de laprincipiile noastre social-democrate. Vom fi adversari politici dinpunct de vedere ideologic și singurele momente în care vom conlucravor fi acelea în care vom trebui să apărăm statul de drept. Cu PCvom rămâne în aceleași grupuri parlamentare, pentru că așa am fostaleși la vot și este normal lucrul acesta. Duminică au și eiCongres, înțeleg că vor să își afirme mult mai pregnant ideologiași apartenența la valorile de centru-dreapta”, a arătat Ponta.

În ceea ce privește PD-L, el a declarat că PSD se va poziționaca principal adversar al acestui partid: „Vom fi principaliiadversari politici ai PD-L și principala alternativă la ceea ceînseamnă în acest moment PD-L și guvernarea PD-L”.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Gigi Becali nu se uită la bani pentru fetele lui! Ce cadou fabulos de 300.000...
Se ridică RESTRICŢIILE în România! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp
NEWS ALERT Euro urcă la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
BOMBĂ! Ce s-a întâmplat chiar ieri în Israel, după ce peste 60% din populație s-a...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide