Ponta și Antonescu au dat mână cu mână, la Iași. Ce spune Crin despre „cedarea” cotei unice

Ponta și Antonescu au dat mână cu mână, la Iași. Ce spune Crin despre „cedarea cotei unice
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 05:16

Stimulați de primirea pe care mulțimea din Iași i-a făcut-o dedimineață, lui Traian Băsescu, cei doi lideri ai partidelor deopoziție, Victor Ponta și Crin Antonescu, au organizat o conferințăde presă fulger, în care au anunțat că sunt gata să se uneascăpentru o nouă construcție politică înscrisă la tribunal. Ea va fighidată după „principiul paritar” în desemnarea funcțiilor deconducere și va fi bazată pe un program economic „realist”. CrinAntonescu nu a explicat nici de această dată dacă prin aceasta seînțelege că liberalii renunță la cota unică. Președintele PNL amenționat doar că el n-a spus niciodată că va renunța la cotaunică, ceea ce nu înseamnă că se va „crampona” de acestsubiect.

·„Nimeni dintre noi nu este atât de analfabet politic și atât deiresponsabil, astfel încât amestece mere cu pere și să negocieze omăsură economică pentru raporturi politice pe liste”, a spusAntonescu.

Antonescu a susținut că declarațiile sale în care vorbea desprefaptul că PNL nu se va crampona de cota unică au fost”răstălmăcite”.

· „Amspus că, în materie de cotă unică sau de impozit progresiv, nimenidintre noi nu se va crampona de una sau de alta ca de o lozincăelectorală. Pur și simplu, împreună vom elabora un programeconomic, care să răspundă nevoilor economiei, și prin mijloaceeconomice nu se face justiție socială, dar cu o economie care mergese pot aloca sume care să asigure echilibrele sociale. Așa încât nueste vorba despre a negocia – și n-am negociat nicio secundă eu cudomnul Victor Ponta sau cu altcineva – cota unică. Ar fi preapuțin. Noi avem de construit un întreg program economic”.

Când bate ceasul unirii

De altfel, Crin Antonescu a fost primul care a anunțat căatmosfera de la Iași l-a convins că bate ceasul unirii politice.”Aici, în acest loc special al culturii și istoriei românilor,suntem deciși să purcedem la un act politic major, la constituireaunei forțe politice, care să ofere tuturor celor ce nu și-aupierdut speranța, șansa revenirii la o țară și la o societate cufuncționare normală”, a anunțat solemn, Antonescu. El a precizat căface această declarație după ce, în săptămânile din urmă, i-aconsultat pe fruntașii partidului, de la care a primit acceptul deprincipiu.

„Ascultând apelul diperat al atâtor oameni, sunt mai convins caoricând că este datoria noastră să dăm răspuns la întrebarea -chiar nu există o altă posibilitate?! Există și trebuie să oconstruim!” El a făcut cunoscut faptul că a discutat de principiucu partenerii social-democrați și că va supune votului DelegațieiPermanente a PNL, în data de 5 februarie, decizia asupraconstituirii unei „alianțe electorale, juridice, cu obiectivemajore pentru România, în următorii ani”. „Este o alianță cum nus-a mai făcut în politica românească, cu obiective mari, proiectatepână către anul 2020, cel puțin până în 2016, pentru ca aceaestățară să aibă o alternativă”.

Ponta, mândru să semneze platforma alături deAntonescu

Liderul social-democrat, Victor Ponta, mai emoționat decâtcolegul său de opoziție și vizibil marcat de importanța momentului,a anunțat și el că se află la Iași după o serie lungă de consultăricu filialele partidului, din țară. „Iar dacă mai lipsea ceva ca săne convingă că decizia de a acționa împreună și de a crea oplatformă politică este cea mai bună, reacția oamenilor derespingere a răului, care s-a văzut astăzi a fost decisive. Înconsecință, gesturile noastre trebuie să fie evidente. Motiv pentrucare, pe data de 5 februarie, voi convoca Consiliul Național al PSDși voi propune formarea unei alianțe a unei platforme politiceînregistrate din punct de vedere juridic” a declarant Ponta.

· „Suntconștient de problemele și ideile diferite din punct de vedereideologic, dar sunt convins că între România bunului simț, propusăde Crin Antonescu și România corectă, România socială, propusă demine și de PSD, nu este vorba de o concurență, ci de o completare.Sunt convins că putem crea împreună o alternative a binelui, pentrucă axa răului este formată. Sunt cinvins că unirea forțelor noastrepoate aduce în politică, tot ceea ce oamenii așteaptă”.

INFOVideanu: „Cred că PDL va candida singur la viitoarelealegeri”

Prim-vicepreședintele PDL Adriean Videanu crede că PDL „vacandida singur” la viitoarele alegeri locale și parlamentare,arătând că, după eșecul alianței cu PNL, există o cutumă în PDL,anume de a face alianțe postelectorale. Videanu a spus, luni, dupăședința BPN al partidului, că PDL rămâne consecvent alianței pecare o are cu UDMR, arătând că se poate crea un pol de dreapta șilăudând colaborarea în actul de guvernare cu UNPR. Întrebat dacăaceastă colaborare s-ar putea concretiza în alianțe ale PDL cu UNPRsau cu UDMR, Adriean Videanu a răspuns: „După eșecul alianței cuPNL în Alianța Dreptate și Adevăr, există o cutumă în PDL, anumeaceea de a face alianțe post electorale. Învățând din aceastăexperiență, credem că alianțele preelectorale nu suntbenefice”.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
O nouă boală cumplită a apărut din senin! Se extinde chiar acum cu repeziciune
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...