Preda: „Hoară e o mare povară pentru PDL, se adresează doar activiștilor fanatici”. Hoară: Preda e „pueril”. Frământări în partid după interdicția de a mai apărea la posturile de știri

Preda: Hoară e o mare povară pentru PDL, se adresează doar activiștilor fanatici. Hoară: Preda e pueril. Frământări în partid după interdicția de a mai apărea la posturile de știri
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 09:25

Interdicția de a mai participa la dezbaterile televizate aleposturilor de știri pe care PD-L a instituit-o membrilor săistârnește atacuri în interiorul partidului. Eurodeputatul CristianPreda, primul care a trecut peste decizia luată la vârfulformațiunii democrat-liberale, le cere „anumitor colegi care nunumai că nu au argumente, dar vin cu argumente proaste care ne facrău” să stea departe de platourile tv. Exemplul clasic, pentrutipul de politician dăunător, spune Preda, este secretarul de statdin cadrul Ministerului Economiei, Marcel Hoară. „E o mare povarăpentru PD-L. Nu știe să argumenteze, nu este convingător. DomnulHoară nu e calculat și se adresează unui segment îngust, cel alactiviștilor fanatici. Pe noi nu ne voteză însă doar activiștiifanatici. Oana Badea este în aceeași situație. În locul acestui gende discurs, tip rețetă, pe care dumnealor îl folosesc, e nevoie deo atitudine decentă, naturală, nu de roboței cu mici melodii. Eu,când mă uit la televizor, vreau să văd oameni cu personalitate,care dezbat politic, altfel nu mă uit, pentru că mă irită”, aprecizat, pentru Gândul, CristianPreda, indicând, pe de altă parte, modelele pedeliste care artrebui urmate în ceea ce privește prestația din fața camerelor deluat vederi: „Adriean Videanu și Vasile Blaga sunt foarte buni latelevizor, sunt convingători, știu să vorbească și au și miez”.

Hoară merge la emisiuni pentru că eincitant

Afirmațiile europarlamentarului democrat-liberal stârnesccontraatacul celor puși la zid. „Constat puerilitate la domnulPreda. Încearcă să devină o vedetă pe acest fond, asta înțeleg, dareste cam deplasat. Dumnealui trebuie să învețe să lucreze în echipăși să comunice mai întâi în interiorul partidului. Dă dovadă dedemagogie”, a răspuns Marcel Hoară, precizând pentruGândulcare este motivul pentru care bate drumul televiziunilor de celpuțin două ori pe săptămână: „Este decizia partidului. Când am oinvitație, o comunic departamentului de comunicare și apoi oconfirm. Dacă este o dezbatere echidistantă, unde mi se permite săargumentez, este chiar incitant”.

Satisfacția de a participa la dezbaterile televizate o are șisenatorul Mircea Andrei, unul dintre pedeliștii cu cea mai mareprezență în media: „Eu merg o dată la două zile la televiziuni. Amo satisfacție atunci când apăr imaginea partidului și când comunicelectoratului deciziile pe care le luăm. Majoritatea jurnaliștilorde la cele două posturi tv au devenit activiști de partid. Dacă nuse conformează statutului jurnalistului, atunci va trebui să-iforțăm noi să o facă. Moderatorii de la OTV și B1 au o pozițieinfinit mai corectă și voi merge acolo”, a spus pentru Gândul MirceaAndrei.

Udrea s-a săturat să audă că este născută înPleșcoi

Problema prezenței democrat-liberalilor în studiourileteleviziunilor a apărut după ce, joia trecută, biroul permanent alPD-L a hotărât, cu unanimitate de voturi, boicotarea posturilorRealitatea TV și Antena 3 pe motiv că acestea sunt politizate și nuinformează corect opinia publică. Decizia a venit la două zile dupăce premierul Emil Boc a avut un schimb de replici pe coridoareleParlamentului cu jurnaliștii celor două posturi de televiziune,luând microfonul din mâna unui reporter al Realității TV. Doidintre liderii PD-L, Vasile Blaga și Elena Udrea, au declarat căsunt de acord cu boicotarea celor două instituții media, ministrulInternelor argumentând că orice decizie luată în cadrul partiduluitrebuie respectată, în timp ce ministrul Turismului a exemplificatcum anume televiziunile distorsionează faptele.

„Vă dau clasicul exemplu cu locul meu de naștere. E un neadevărcare a devenit o certitudine pentru foarte mulți români și anume căeu m-aș fi născut în Pleșcoi. Îmi plac cârnații de Pleșcoi, dar eunu am trecut niciodată prin această localitate”, a declarat ElenaUdrea.

Nu la fel a reacționat, însă, Cristian Preda, care a declarat căva participa „cu plăcere” la cele două televiziuni, catalogânddecizia partidului drept o greșeală. Exemplul lui Preda a fostpreluat și de către candidatul PD-L la postul de deputat înColegiul 19 din București, Teo Trandafir, care a confirmat,duminică, o dată cu lansare sediului său de campanie, că va acceptainvitațiile din partea respectivelor posturi TV.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Râzi cu lacrimi! Ce a scris Andreea Tonciu pe cartonaşul prin care l-a nominalizat pentru...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
BANCA TRANSILVANIA vine un ARTEON, cea mai frumoasă (ȘI IEFTINĂ) limuzină germană
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Pe ce carte mizează Putin. Analist: „Moscova a decis că mai rău de atât nu...
'Am crezut că MANELE e un om faimos'. Dilema unui canadian mutat în România de...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date lui ÎPS Teodosie sunt ilegale!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Alexandru Rafila a dat marea veste pentru România. Se relaxează restricțiile! Când intră în vigoare
Ultima oră! S-a prăbușit o parte a aeroportului din Istanbul
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...