Preda: Modul în care PD-L a asumat până acum proiectele lui Băsescu este mai mult decât deficitar, decalajul dintre nivelul mediu al PD-L și standardul definit de Băsescu este uriaș

Preda: Modul în care PD-L a asumat până acum proiectele lui Băsescu este mai mult decât deficitar, decalajul dintre nivelul mediu al PD-L și standardul definit de Băsescu este uriaș
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 29/04/2012, 13:33

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda afirmă pe blogul său căpartidul din care face parte a exploatat din plin resurselepolitice ale lui Traian Băsescu, dar e în acest moment în pană, iarfelul în care până acum partidul a asumat proiectele definite deșeful statului e mai mult decât deficitar. Mai mult, potriviteurodeputatului, decalajul dintre nivelul mediu al PD-L șistandardul definit de Traian Băsescu este uriaș.

„Nu numai că PD-L a exploatat din plin resursele politice alelui Traian Băsescu, dar e în acest moment în pană. Într-adevăr,Traian Băsescu nu va mai putea candida, iar felul în care până acumPD-L a asumat proiectele definite de șeful statului e mai multdecât deficitar”, arată Preda pe blog.

Cristian Preda consideră că, deși pentru unii comentatori,problema PD-L ar fi aceea că nu există un succesor al lui TraianBăsescu, din punctul său de vedere problema e mult mai gravă.

„O ambiție de succesiune credibilă ar putea fi blocată de o masăcritică de pedeliști care, revendicându-se tocmai de la TraianBăsescu, ar argumenta că trăim, de fapt, în cea mai bună lumeposibilă. Acest pericol există cu atât mai mult cu cât PD-L dominăexecutivul, impunându-și o retorică pro-guvernamentală. E evidentjustificat să susții propriul guvern. Dar nu și atunci când e vorbadespre lucruri care nu sunt de apărat”, explică el.

Europarlamentarul apreciază că problema cu care se confruntăPD-L nu e terminologică, ci politică, iar aceasta va fi rezolvatădacă PD-L va avea câteva proiecte politice în acord cu așteptărilecetățenilor.

Cristian Preda critică și declarațiile făcute de-a lungultimpului de doi colegi de partid, Toader Paleologu și SeverVoinescu, prin care au încercat să epateze publicul, ceea ce, înopinia sa, este o eroare.

„Avem nevoie de răspunsuri la nevoile sociale, nu de formulemeșteșugite. Sau, mă rog, șocante”, a spus Preda.

El s-a referit, astfel, la faptul că Toader Paleologu a așezatsub numele „pleașcă” ideea că PD-L a beneficiat electoral decarisma lui Traian Băsescu.

„Fiind de față atunci când amicul Toader a lansat formula, vămărturisesc că am simțit cum îmi cade tavanul în cap! Expresiaplastică aleasă de cel care era în acea clipă ministru al Culturiiera destinată să epateze, nu să convingă”, scrie CristianPreda.

El se referă și la declarația lui Sever Voinescu potrivit căreiaeste nevoie de mai mult „băsescianism” în PD-L.

„Sever Voinescu a vrut, la rândul său, să spună că există odiferență foarte mare între felul în care înțelege politicaactualul președinte și viziunile unora dintre membrii PD-L. Ca sădescrie opțiunile șefului statului a folosit expresia«băsescianism». Nefericită alegere! Spun asta, deși am fost la felde uimit ca și Sever Voinescu să descopăr unele din practicilePD-L”, afirmă europarlamentarul PD-L.

În opinia lui Preda, ideile celor doi colegi sunt „Ok.”, darexpresiile alese de ei riscă să le compromită, într-un mediu care,în majoritatea cazurilor, e lipsit nu doar de umor, ci și de unsimț elementar al ironiei.
„Degeaba a făcut Toader Paleologu o conferință despre «virtu» și«Fortuna», ca să justifice neaoșa «pleașcă»! Degeaba va explicaSever Voinescu că nu orice «-ism» e de repudiat! Impresia publicăva fi afectată de lectura cantonată în expresie”, mai arată Predape blog.

VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
Ce rușine! Câte clase au Nuțu și Sile Cămătaru, de fapt
FOTO. Antonia, apariție controversată, într-un costum de baie provocator! `Ești minunată!`
Vaccinul anti-COVID cu cea mai scăzută rată de eficiență împotriva infecției. Sute de mii de...
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Anamaria Prodan, victorie uriașă împotriva lui Gigi Becali! Ce sumă trebuie să plătească: `Atmosfera toxică...
Ora de iarnă 2021. De când NU se mai schimbă ora, de fapt? Decizia luată...
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
SUV de cinci stele la Euro NCAP. Hyundai cucerește piața cu acest model
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Medic: Vaccinul nu funcționează în oprirea transmiterii COVID-19. Spitalele se umplu și avem multe cazuri de...
Ce rușine! Câte clase au Nuțu și Sile Cămătaru, de fapt
Legăturile NEȘTIUTE ale Principesei Margareta, moștenitoarea Regelui Mihai
Incredibil câţi bani câştigă pe lună medicul Beatrice Mahler! Românii sigur vor avea ceva de...
BOMBĂ! Se dau bani de la stat pentru acești români. Veștile vin direct de la...
Sondaj: Iohannis pierde încrederea românilor - 14%, Cîțu are doar 7%. PSD, cotat cu 40%
O studentă a sesizat o lumină lângă dormitor. Când s-a apropiat a încremenit!
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit pe loc. Nu a mai putut fi...
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată România
Ziua începe cu o veste tristă. Din păcate este vorba despre Gabriel Cotabiță. În ce...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Este OFICIAL! O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere...