• Publicat:
Politică

Premierul desemnat Ludovic Orban, despre învestirea Guvernului: Estimarea noastră e că putem obține între 237 și 243 de voturi

Premierul desemnat Ludovic Orban, despre învestirea Guvernului: Estimarea noastră e că putem obține între 237 și 243 de voturi
Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că estimează că va obține între 237 și 243 de voturi la învestirea Guvernului, în plenul reunit de luni. El a adăugat că, în ciuda boicotului anunțat de PSD, are încredere că Guvernul său va obține cel puțin 233 de voturi, necesare învestirii.

„După datele pe care le avem astăzi estimarea noastră este că putem obține între 237 și 243 de voturi. După discuțiile pe care le-am purtat, după analiza prezenței, maia ales în grupurile parlamentare, sunt încrezător, în ciuda boicotului rușinos al PSD, pe care nu îl înțelegem. E un mod urât de a ieși din scenă. În ciuda boicotului am încredere că vom reuși mâine. Nu pot să accept ca PSD să facă evaluarea candidaților pe care i-am propus pentru fiecare fiecare Minister în parte”, a spus Ludovic Orban, duminică.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are.

Marți și miercuri au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniștrilor desemnați pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniștri propuși, trei dintre ei, respectiv Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propunerea pentru Dezvoltare și Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Ludovic Orban a afirmat, însă, că avizul din comisii este consultativ și că nu îi va schimba pe miniștri care au primit aviz negativ.

 

Tags:
×
Inchide