Ana Petrescu
10.06.2019
Politică

Premierul României, despre Remus Borza: Dacă toți consilierii și-ar comunica opiniile, ar fi haos

Premierul României, despre Remus Borza: Dacă toți consilierii și-ar comunica opiniile, ar fi haos
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la emisiunea „Marius Tucă Show", referitor la demiterea lui Remus Borza, că a avut o discuție cu acesta și i-a explicat că din momentul în care a fost numit consilier al premierului nu mai poate ieși în public cu păreri personale, nediscutate în Executiv.

„Eu cred că un lider ca să fie puternic nu trebuie să aibă un limbaj violent sau care să fie coleric. Cred că acesta e atributul oamenilor slabi. Eu nu vreau să îl critic pe domnul Borza. Sunt sigură că din punct de vedere profesionat e pregătit. Am avut o discuție cu dânsul. Nu mai poți vorbi în nume personal, deja vorbești în numele Guvernului. Înainte de a ieși public trebuie să te consulți și să te asiguri că aceasta e linia Guvernului. Gândiți-vă că am mulți consilieri, dacă ar ieși toți și ar comunica opiniile, ar fi haos. Acest lucru nu pot să îl tolerez”, a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Marius Tucă Show”.

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis, săptămâna trecută, pe consilierul său economic, Remus Borza, după declarațiile acestuia privind reducerea numărului de bugetari și de ministere. Acesta a avansat sâmbătă, într-o intervenție telefonică la un post de televiune, ideea unei noi ordonanțe care să modifice celebrele OUG 114/2018 și oug 19/2019. În context, Borza a vorbit și de o reducere a numărului de bugetari și o scădere a numărului de ministere. „Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3.

Remis Borza a deținut funcția de consilier onorific pe probleme economic al premierului timp de o săptămână.

 

 

Inchide