• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Presa oficială chineză: „Ponta a spus că este mândru de prietenia tradițională cu China și că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care a condus poporul pe calea socialismului”

Victor Ponta a afirmat, la Beijing, că "admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care și-a condus poporul pe calea socialistă".

Aflat în vizită în Beijing la invitația omologului său Li Keqiang,  premierul Victor Ponta și-a declarat aprecierea pentru Partidul Comunist Chinez, susține presa oficială din China.

„Ponta a spus că România este mândră de prietenia tradițională cu China și că admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care și-a condus poporul pe calea socialistă”, relatează xinhuanet.com

„România apreciază rolul important pe care China îl are în promovarea păcii mondiale și a dezvoltării și va continua să sprijine ferm eforturile Chinei pentru menținerea suveranității naționale și a integrității teritoriale”, a spus, potrivit sursei citate, premierul aflat în vizită. „Ponta a spus că dezvoltarea Chinei a oferit României șanse extraordinare și că România este interesată de schimburile de experiență și cooperările strânse cu China”, se arată în același articol.

Potrivit sursei citate, toate aceste afirmații au fost făcute marți de Victor Ponta, în timpul întâlnirii cu președintele chinez Xi Jinping. La rândul său, liderul de la Beijing a arătat că țara sa este „nerăbdătoare să dea mâna cu România în scopul îndeplinirii frumoaselor visuri ale fiecărei dintre cele două țări”.

De asemenea, Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare, Zhang Dejiang, a declarat că relația pe care China o are cu România în momentul de față traversează „cea mai bună perioadă de dezvoltare din istorie”, mai scrie xinhuanet.com.

„Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare speră să își poată împărtăși experiența cu Parlamentul României îi ceea ce privește legislația și modul de guvernare și să ofere o mai bună garanție legală pentru cooperarea bilaterală în domenii diverse”, a afirmat Dejiang.

Și de acestă dată premierul român a răspuns exprimându-și „speranța realizării unor legături politice mai putenice” între cele două țări, transmite sursa citată.

FOTO: People’s Daily (Beijing, China)

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august – 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitația omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soție, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, precum și de miniștrii Ioan Rus și Constantin Niță.

 

×
Inchide