Președintele PNL Ludovic Orban refuză oferta lui Traian Băsescu de alianță a partidelor din Opoziție

Redactor:
Diana Grigore
Președintele PNL Ludovic Orban refuză oferta lui Traian Băsescu de alianță a partidelor din Opoziție
Președintele PNL Ludovic Orban refuză oferta lui Traian Băsescu de alianță a partidelor din Opoziție

”Nu cred că cel mai bun promotor al unei astfel de idei poate fi Traian Băsescu ( n.r. al unei alianțe a partidelor de Opoziție). Eu vă spun situația pe simpatizanții liberali. Simpatizanții liberali în resping pe Traian Băsescu în proporție de 80%. Pentru noi orice atingere de Traian Băsescu nu face decât să ne îndepărteze cetățenii. Pentru Traian Băsescu cel mai bine ar fi să se ducă să scrie cărți, să țină conferințe, să lase politica activă. A fost 10 ani președinte, a avut toată puterea să își realizeze proiectele pe care vrea să le realizeze. Ceea ce face el acum nu face altceva decât să facă rău oricărei forțe care se luptă cu adevărat cu PSD”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, într-o conferința de presă la Timișoara.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, joi, că o alianță a partidelor de Opoziție este necesară, fostul șef al statului precizând că în caz contrar „lăsăm PSD-ul la guvernare încă un mandat”.

„M-aș referi la europarlamentare care va fi un dezastru pentru partidele de dreapta dacă nu va fi găsită o soluție politică. Fiecare va încerca să obțină ceva mai mult decât data trecută. Europarlamentarele vor fi un test important. (…) Trebuie o mare alianță pe dreapta în care să intre toate partidele parlamentare și cele neparlamentare care au două-trei procente. De exemplu, platforma lui Cioloș. Altfel lăsăm PSD-ul la guvernare încă un mandat”, a spus Traian Băsescu la B1 Tv.

Băsescu a adăugat că nu vrea să fie liderul acestei alianțe, însă a precizat că nici Ludovic Orban nu ar putea conduce o alianță politică.

„Doi oameni nu pot fi liderii unei astfel de alianță. Eu, că nu vreau și Orban, pentru că nu poate. Gata, după mandatul ăsta îmi închei activitatea politică”, a completat Traian Băsescu, care a explicat că președintele Klaus Iohannis nu poate să câștige alegerile prezidențiale din 2019 fără o alianță care să îl susțină.

Inchide