Politic
26.06.2019
Politică

Președintele Tineretului Social Democrat și-a anunțat candidatura pentru funcția de secretar general PSD: Nu vreau putere

Președintele Tineretului Social Democrat și-a anunțat candidatura pentru funcția de secretar general PSD: Nu vreau putere
Președintele TSD Gabriel Petrea candidează pentru funcția de secretar general PSD, potrivit unui anunț pe care l-a făcut pe Facebook. Petrea spune că a luat decizia într-o perioadă în care PSD are nevoie să își găsească direcția și să înceteze cu experimentele.

„Candidez pentru funcția de Secretar General al PSD. Iată tot ce trebuie să știți despre asta. (…) Am luat această decizie pentru că nu puteam accepta să stau pe margine în timp ce partidul în care am investit timp, energie, muncă, multă muncă, și mai ales suflet, are nevoie de ajutor pentru a-și putea găsi direcția și pentru a-și putea regăsi ritmul și locul în politica româneacă”, se arată în postarea de pe Facebook.

„Am luat această decizie pentru că rezultatele pe care le-am obținut de-a lungul timpului cu TSD îmi permit să știu ce am de făcut ca SG al PSD și pentru că atributele personale îmi permit să mă achit de obligațiile pe care acestă funcție le reclamă. Am luat această decizie pentru că eu unul cred că trebuie să lăsăm acțiunile să dovedească intențiile, iar dacă partidul vrea să pună pariu pe tineri, pentru a avea un viitor, atunci cred că un tânăr trebuie să fie în echipa de conducere, cu rol decizional. Am luat această decizie pentru că eu cred că un Secretar General trebuie să fie un om responsabil, un om așezat, un om care gândește de 3 ori și apoi taie o dată, un om care înțelege și politica, și resursele umane și comunicarea, un om care să deschidă partidul și deciziile, nu care să le închidă și să le opacizeze. Pe scurt, un Secretar General trebuie să fie un manager, iar eu am dovedit ce aveam de dovedit din perspectiva managementului”, mai spune Petrea.

Președintele TSD susține că a luat decizia acum pur și simplu pentru că mai târziu ar fi fost prea târziu.

„Vreau să încetăm cu experimentele și cu improvizarea. Vreau să redevenim un partid serios, care face lucruri serioase, care vorbește serios, un partid al tuturor. Mai ales, vreau să redevenim un partid care are resursă umană de calitate, suficientă pentru 3 guverne, nu pentru unul. Știți, așa cum am fost nu demult.

Ce nu vreau:

Nu vreau putere. Nu m-a interesat niciodată. Sunt deputat, am fost ministru. Am 34 de ani, o meserie, o familie și doi copii care mă împlinesc personal. Nu am nimic de demonstrat nimănui. Nu vreau ca, în eventualitatea în care voi câștiga, să devin din Gabi, „Domnul Secretar General”. mai spune Petrea.

Alți candidați pentru funcția de secretar general la congresul din 29 iunie: președintele PSD Brașov și fost ministru al Tineretului, Marius Dunca, Codrin Ștefănescu, care a mai deținut această funcție, fostul consilier local la Primăria sectorului 5, Cătălin Stochiță.

Foto: Mediafax Foto

Inchide