Primul CEx al PSD după alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului. Social-democrații vor discuta despre prezidențiabil

Primul CEx al PSD după alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului. Social-democrații vor discuta despre prezidențiabil
Publicat: 03/07/2019, 08:08

Sursele citate că este mai mult o întâlnire de socializare, după alegerea noii conduceri a partidului, respectiv președintele PSD Viorica Dăncilă, președintele executiv Eugen Teodorovici și Mihai Fifor secretar general.

Pe de altă parte, este posibil ca social-democrații să decidă convocarea, în CEx de miercuri, Congresul pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, despre care premierul spunea că va avea loc la finalul lunii iulie sau începutul lui august, au explicat sursele menționate.

Premierul a anunțat că PSD vrea un Congres pentru desemnarea candidatului la prezidențiale la finalul acestei luni, cel târziu începutul lunii august.

În acest sens, PSD a comandat două sondaje de opinie în vederea desemnării prezidențiabilului. Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidați la prezindențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

Totodată, președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu președintele partidului a fost și candidatul la prezidențiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formațiune.

Ea a mai spus că „locomotiva” PSD nu există, iar „pentru mine mai important decât persoana este partidul și rezultatul pe care îl vom obține”.

Luni însă, premierul a a evitat să dea un răspuns clar referitor la posibilitatea unui candidat unic pentru prezidențiale din partea PSD-ALDE și Pro România. Ea s-a rezumat să precizeze că în funcție de rezultatele la sondaje „vom vedea ce formulă îmbrățișăm”.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că cea mai bună soluție la alegerile prezidențiale este un candidat unic din partea PSD – ALDE – Pro România, propunere anunțată de Victor Ponta.

Referitor la prezidențiabil Eugen Teodorovici a declarat că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la prezidențiale. Întrebat dacă el ar fi un prezidențiabil mai bun ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, acesta a spus că e o analiză care va fi făcută în baza sondajelor.

Ministrul de Finanțe a anunțat deja dorința de a intra în competiția pentru un mandat la Cotroceni. De asemenea, pentru prezidențiale vor să candideze și Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor.

Nici Călin Popescu Tăriceanu nu exclude candidatura pentru un mandat la Cotroceni.

La Congresul extraordinar de sâmbătă, social-democrații au aprobat și modificarea statului. Una dintre schimbări face referire la desemnarea prezidențiabilului, în sensul în care acesta va fi desemnat de Congres.

Astfel a fost modificat Articolul 119, alineatul 4, cu privire la desemnarea candidatului PSD la funcția de Președinte al României, care va avea următoarea formulare „desemnează candidatul susținut de PSD la funcția de Președinte al României”.

Foto: Hepta

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari