Primul CEx al PSD după alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului. Social-democrații vor discuta despre prezidențiabil

Redactor:
Politic
Primul CEx al PSD după alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului. Social-democrații vor discuta despre prezidențiabil
CEx al PSD se va reuni, miercuri, la Vila Lac 1, de la ora 18:00, în prima ședință după Congresul la care a fost aleasă președinte al partidului pe Viorica Dăncilă. Surse din formațiune au declarat, pentru Mediafax că o temă ar putea fi convocarea Congresului pentru desemnarea prezidențiabilului.

Sursele citate că este mai mult o întâlnire de socializare, după alegerea noii conduceri a partidului, respectiv președintele PSD Viorica Dăncilă, președintele executiv Eugen Teodorovici și Mihai Fifor secretar general.

Pe de altă parte, este posibil ca social-democrații să decidă convocarea, în CEx de miercuri, Congresul pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, despre care premierul spunea că va avea loc la finalul lunii iulie sau începutul lui august, au explicat sursele menționate.

Premierul a anunțat că PSD vrea un Congres pentru desemnarea candidatului la prezidențiale la finalul acestei luni, cel târziu începutul lunii august.

În acest sens, PSD a comandat două sondaje de opinie în vederea desemnării prezidențiabilului. Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidați la prezindențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

Totodată, președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu președintele partidului a fost și candidatul la prezidențiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formațiune.

Ea a mai spus că „locomotiva” PSD nu există, iar „pentru mine mai important decât persoana este partidul și rezultatul pe care îl vom obține”.

Luni însă, premierul a a evitat să dea un răspuns clar referitor la posibilitatea unui candidat unic pentru prezidențiale din partea PSD-ALDE și Pro România. Ea s-a rezumat să precizeze că în funcție de rezultatele la sondaje „vom vedea ce formulă îmbrățișăm”.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că cea mai bună soluție la alegerile prezidențiale este un candidat unic din partea PSD – ALDE – Pro România, propunere anunțată de Victor Ponta.

Referitor la prezidențiabil Eugen Teodorovici a declarat că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la prezidențiale. Întrebat dacă el ar fi un prezidențiabil mai bun ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, acesta a spus că e o analiză care va fi făcută în baza sondajelor.

Ministrul de Finanțe a anunțat deja dorința de a intra în competiția pentru un mandat la Cotroceni. De asemenea, pentru prezidențiale vor să candideze și Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor.

Nici Călin Popescu Tăriceanu nu exclude candidatura pentru un mandat la Cotroceni.

La Congresul extraordinar de sâmbătă, social-democrații au aprobat și modificarea statului. Una dintre schimbări face referire la desemnarea prezidențiabilului, în sensul în care acesta va fi desemnat de Congres.

Astfel a fost modificat Articolul 119, alineatul 4, cu privire la desemnarea candidatului PSD la funcția de Președinte al României, care va avea următoarea formulare „desemnează candidatul susținut de PSD la funcția de Președinte al României”.

Foto: Hepta

Tags:
Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide