Prin ce „canale” l-a căutat Traian Băsescu pe Victor Ponta. EXCLUSIV

Prin ce „canale” l-a căutat Traian Băsescu pe Victor Ponta. EXCLUSIV
Victor Ponta susține că are informații potrivit cărora președintele s-a înțeles cu UDMR în ceea ce privește Ținutul Secuiesc

Victor Ponta a declarat, miercuri, pentru gândul, că TraianBăsescu a încercat să vorbească cu el înainte de ședința de laCotroceni. De asemenea, susține că are informații conform cărorapreședintele Băsescu s-a înțeles cu UDMR în ceeace privește Ținutul Secuiesc. Liderul PSD crede căpreședintele a încercat să pună presiune pe maghiari prin mesajelede curtoazie trimise lui și lui CrinAntonescu.

Liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, s-au ferit sădiscute deschis cu colegii de partid despre calendarul de acțiunipropus președintelui Traian Băsescu. Astfel, documentul careprevede organizarea de alegeri anticipate în această toamnă șiinstalarea rapidă a unui guvern tehnocrat nu a fost pe masa delucru a conducerilor PSD și PNL.

„Nu a fost o discuție în Biroul Permanent Național, dar auexistat discuții personale, în care mai mulți vicepreședinți aufost informați despre acest document”, a declarat pentrugândul vicepreședinteleValeriu Zgonea. „Eu am știut de acest document,totul a fost transparent”, a susținut MarianOprișan. Alți vicepreședinți, care au dorit să-și păstrezeanonimatul, au declarat că „problema” nu a fost discutată nici laultima ședință a conducerii PSD, nici la ultima ședință aconducerii USL. „Toată lumea a spus că nu este de acord cureorganizarea administrativă și cu proiectul de Constituție propusde Traian Băsescu. Nu s-a discutat despre guvern de tehnocrați șialegeri anticipate”, au precizat sursele citate. VicepreședinteleRobert Negoiță susține că nu „are relevanță dacăsubiectul a fost discutat la ultima ședință a conducerii PSD”, cică cei din conducerea partidului au fost informați despre ce se vadiscuta la Cotroceni, înainte de consultări. „Au mai fost discuțiiși marți dimineața. Decizia finală s-a luat atunci”, a declaratpentru gândul Negoiță. LideriiPSD au recunoscut că documentul referitor la calendarul propuspreședintelui Traian Băsescu nu a fost prezentat în cadrul BPN, defrica „microfoanelor”. „Ședința a fost la Parlament. La câtemicrofoane sunt acolo, tot ce discutam afla Traian Băsescu”, auexplicat absența documentului de la ședința Biroului Permanentliderii PSD. Victor Ponta are o altă versiune. „Nutrebuia să prezentăm documentul cu care am mers la Cotroceniconducerilor PNL și PSD. Conform protocolului USL, deciziile se iaude cei doi copreședinți. Informal, am discutat cu colegii mei, darnu am prezentat documentul”, a precizat pentru gândul președintelePSD.

„Nu știu pentru ce doreasă mă vadă, nu cred că dorea să mă vadă pentru că îi era dor demine”

Victor Ponta spune că Traian Băsescu i-a trimis „emisari” ca săpoarte o discuție, dar subliniază că nu i-a luat în seamă . „Pemine nu m-a prins direct cum l-a prins ieri pe Crin. Pemine m-a luat prin tot felul de alte canale. Nu vreau să povestesc,ca Băsescu la „Nașul” după ce beau un pahar, tot felul de lucruri.Pot spune doar că nu am fost sunat direct de președinteleBăsescu. Nu știu pentru ce dorea să mă vadă, nucred că dorea să mă vadă pentru că îi era dor de mine, cum nu credcă ieri dorea să îl bage pe Crin la guvernare pentru că iubeștePNL. Cred că dorea să ne mintă și să pună presiune peUDMR”, a explicat președintele PSD.

Acesta dă asigurări membrilor de partid că un „Wikileaks din2016” nu va scoate la lumină vreo întâlnire secretă între el șipreședinte. „Nu am niciun chef să mă văd cuBăsescu, altfel decât în momente oficiale, mă bucur că șiCrin a avut aceeași atitudine. Noi ne informăm mereu despre acestedetalii. Ne amuzăm pe seama lui Băsescu. Eu nu l-am luat în seriospe președinte, cum nu l-a luat nici Crin Antonescu. Este jalnic cumne înjură la televizor și pe la spate ne propune tot felul deînțelegeri. Pe de o parte, la televizor Băsescu ne face în toatefelurile, și, pe de altă parte, se milogește de noi să mergem să nevedem cu el”, a comentat Ponta episodul de la Cotroceni undepreședintele l-a reținut pentru câteva minute pe liderul PNL. „Crina spus în felul său că a avut impresia că l-a oprit un bișnițarsă-i vândă ceva. I-am spus președintelui public că nu măinteresează propunerile lui, să nu-și mai facă iluzii”, a conchisPonta.

Ședința USL laconcurență cu discursul prezidențial

El a anunțat că USL nu va participa nici la discursul dinParlament al președintelui Băsescu, deoarece are programată oședință a grupurilor comune ale USL. Ponta a spus că pe viitorliderii Opoziției vor mai merge la consultările de la Cotroceni,dacă temele sunt de interes public, iar presa are acces ladiscuții. „Ieri, Băsescu s-a pierdut. Fuge ca dracul de tămâie dealegeri. S-a pierdut ieri, și-a șters ochelarii de vreo 20 de ori,ziceai că-l plouă”, a povestit social-democratul cum a văzut că adecurs întâlnirea de la Cotroceni. În privința anchetei declanșatede ANAF în cazul său, Ponta susține că totul este o răzbunarepentru că nu a căzut la pace cu președintele Băsescu.

„Ne vinde petoți”

Liderul PSD este sceptic în ceea ce privește negocierile dintreUSL și UDMR. „Băsescu le va da orice, am auzit că deja a fost deacord cu Ținutul Secuiesc la reorganizarea administrativă. Băsescune vinde pe toți, dar trebuie să spunem public acest lucru”, aafirmat pentru gândul Ponta. Întrebatcând vor avea loc negocierile dintre Opoziție și UDMR, pesedistul arăspuns că săptămâna viitoare. Chiar dacă nu are mari speranțe,Ponta spune că așteaptă să vadă ce decid cei din UDMR.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide