Prin ce „canale” l-a căutat Traian Băsescu pe Victor Ponta. EXCLUSIV

Prin ce canale l-a căutat Traian Băsescu pe Victor Ponta. EXCLUSIV
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 00:15

Victor Ponta a declarat, miercuri, pentru gândul, că TraianBăsescu a încercat să vorbească cu el înainte de ședința de laCotroceni. De asemenea, susține că are informații conform cărorapreședintele Băsescu s-a înțeles cu UDMR în ceeace privește Ținutul Secuiesc. Liderul PSD crede căpreședintele a încercat să pună presiune pe maghiari prin mesajelede curtoazie trimise lui și lui CrinAntonescu.

Liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, s-au ferit sădiscute deschis cu colegii de partid despre calendarul de acțiunipropus președintelui Traian Băsescu. Astfel, documentul careprevede organizarea de alegeri anticipate în această toamnă șiinstalarea rapidă a unui guvern tehnocrat nu a fost pe masa delucru a conducerilor PSD și PNL.

„Nu a fost o discuție în Biroul Permanent Național, dar auexistat discuții personale, în care mai mulți vicepreședinți aufost informați despre acest document”, a declarat pentrugândul vicepreședinteleValeriu Zgonea. „Eu am știut de acest document,totul a fost transparent”, a susținut MarianOprișan. Alți vicepreședinți, care au dorit să-și păstrezeanonimatul, au declarat că „problema” nu a fost discutată nici laultima ședință a conducerii PSD, nici la ultima ședință aconducerii USL. „Toată lumea a spus că nu este de acord cureorganizarea administrativă și cu proiectul de Constituție propusde Traian Băsescu. Nu s-a discutat despre guvern de tehnocrați șialegeri anticipate”, au precizat sursele citate. VicepreședinteleRobert Negoiță susține că nu „are relevanță dacăsubiectul a fost discutat la ultima ședință a conducerii PSD”, cică cei din conducerea partidului au fost informați despre ce se vadiscuta la Cotroceni, înainte de consultări. „Au mai fost discuțiiși marți dimineața. Decizia finală s-a luat atunci”, a declaratpentru gândul Negoiță. LideriiPSD au recunoscut că documentul referitor la calendarul propuspreședintelui Traian Băsescu nu a fost prezentat în cadrul BPN, defrica „microfoanelor”. „Ședința a fost la Parlament. La câtemicrofoane sunt acolo, tot ce discutam afla Traian Băsescu”, auexplicat absența documentului de la ședința Biroului Permanentliderii PSD. Victor Ponta are o altă versiune. „Nutrebuia să prezentăm documentul cu care am mers la Cotroceniconducerilor PNL și PSD. Conform protocolului USL, deciziile se iaude cei doi copreședinți. Informal, am discutat cu colegii mei, darnu am prezentat documentul”, a precizat pentru gândul președintelePSD.

„Nu știu pentru ce doreasă mă vadă, nu cred că dorea să mă vadă pentru că îi era dor demine”

Victor Ponta spune că Traian Băsescu i-a trimis „emisari” ca săpoarte o discuție, dar subliniază că nu i-a luat în seamă . „Pemine nu m-a prins direct cum l-a prins ieri pe Crin. Pemine m-a luat prin tot felul de alte canale. Nu vreau să povestesc,ca Băsescu la „Nașul” după ce beau un pahar, tot felul de lucruri.Pot spune doar că nu am fost sunat direct de președinteleBăsescu. Nu știu pentru ce dorea să mă vadă, nucred că dorea să mă vadă pentru că îi era dor de mine, cum nu credcă ieri dorea să îl bage pe Crin la guvernare pentru că iubeștePNL. Cred că dorea să ne mintă și să pună presiune peUDMR”, a explicat președintele PSD.

Acesta dă asigurări membrilor de partid că un „Wikileaks din2016” nu va scoate la lumină vreo întâlnire secretă între el șipreședinte. „Nu am niciun chef să mă văd cuBăsescu, altfel decât în momente oficiale, mă bucur că șiCrin a avut aceeași atitudine. Noi ne informăm mereu despre acestedetalii. Ne amuzăm pe seama lui Băsescu. Eu nu l-am luat în seriospe președinte, cum nu l-a luat nici Crin Antonescu. Este jalnic cumne înjură la televizor și pe la spate ne propune tot felul deînțelegeri. Pe de o parte, la televizor Băsescu ne face în toatefelurile, și, pe de altă parte, se milogește de noi să mergem să nevedem cu el”, a comentat Ponta episodul de la Cotroceni undepreședintele l-a reținut pentru câteva minute pe liderul PNL. „Crina spus în felul său că a avut impresia că l-a oprit un bișnițarsă-i vândă ceva. I-am spus președintelui public că nu măinteresează propunerile lui, să nu-și mai facă iluzii”, a conchisPonta.

Ședința USL laconcurență cu discursul prezidențial

El a anunțat că USL nu va participa nici la discursul dinParlament al președintelui Băsescu, deoarece are programată oședință a grupurilor comune ale USL. Ponta a spus că pe viitorliderii Opoziției vor mai merge la consultările de la Cotroceni,dacă temele sunt de interes public, iar presa are acces ladiscuții. „Ieri, Băsescu s-a pierdut. Fuge ca dracul de tămâie dealegeri. S-a pierdut ieri, și-a șters ochelarii de vreo 20 de ori,ziceai că-l plouă”, a povestit social-democratul cum a văzut că adecurs întâlnirea de la Cotroceni. În privința anchetei declanșatede ANAF în cazul său, Ponta susține că totul este o răzbunarepentru că nu a căzut la pace cu președintele Băsescu.

„Ne vinde petoți”

Liderul PSD este sceptic în ceea ce privește negocierile dintreUSL și UDMR. „Băsescu le va da orice, am auzit că deja a fost deacord cu Ținutul Secuiesc la reorganizarea administrativă. Băsescune vinde pe toți, dar trebuie să spunem public acest lucru”, aafirmat pentru gândul Ponta. Întrebatcând vor avea loc negocierile dintre Opoziție și UDMR, pesedistul arăspuns că săptămâna viitoare. Chiar dacă nu are mari speranțe,Ponta spune că așteaptă să vadă ce decid cei din UDMR.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Luca, fiul lui Reghecampf cu prima soție, dezvăluie care e, de fapt, relația cu mama...
Viteză legală mai mare pe noile drumuri din România! Se schimbă Codul Rutier în 2022
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Skoda elimină din gamă un model foarte apreciat de familiști. Fanii mărcii sunt revoltați
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Explozie în laboratorul unei universități din China: Cel puţin doi oameni au murit şi mai...
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar! Cât vom avea de îndurat
Localitatea din România care are rată de infectare 40 la mie: ‘Se duc la birt’
CÂND se vor distribui VOUCHERELE pentru cei VACCINAȚI
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
ANUNT BOMBA despre a treia doză de Pfizer! Ce efect are asupra tinerilor
Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii