PSD: E revoltător ca Dosarul Revoluției să fie trimis în judecată de un fost agent al poliției politice COMUNISTE! Postarea, însoțită de o fotografie trucată cu Augustin Lazăr

Redactor:
Firuta Flutur
PSD: E revoltător ca Dosarul Revoluției să fie trimis în judecată de un fost agent al poliției politice COMUNISTE! Postarea, însoțită de o fotografie trucată cu Augustin Lazăr
Partidul Social Democrat susține, într-un mesaj postat pe Facebook, că este revoltător ca Dosarul Revoluției să fie trimis în instanță de un fost agent al poliției politice comuniste, referindu-se la Augustin Lazăr, cel care a făcut luni anunțul trimiterii în judecată.

„Este revoltător ca Dosarul Revoluției să fie trimis în instanță de un fost agent al poliției politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ținut în chinuri disidenții anticomuniști să se erijeze acum în făuritorul dreptății anticomuniste. La Revoluție au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcții în statul de drept postrevoluționar. Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu știa cine e cel pe care l-a numit în funcția de procuror general al României! Acum știe că Lazăr a făcut poliție politică, dar îl protejează”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Partidul Social Democrat.

Social democrații precizează că statul de drept dintr-o țară democratică nu poate fi construit cu foști agenți ai sistemului represiv comunist.

„Iohannis a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomuniști. Dar când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, își arată adevărata față de protector al securiștilor și exponenților aparatului represiv ceaușist”, potrivit sursei citate.

Reacția PSD vine după ce Augustin Lazăr a anunțat luni că procurorii Secției militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpați pentru infracțiuni contra umanității. Procurorul general a mai precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume și a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.

Inchide