PSD face publică o listă cu directorii de companii care „cotizează” la PDL. Reacția PDL: Pesediștii văd „marțieni”

PSD face publică o listă cu directorii de companii care „cotizează” la PDL. Reacția PDL: Pesediștii văd „marțieni”
Liderul PDL Satu Mare, deputatul Ioan Holdiș, a declarat, duminică, referitor la lista prezentată de senatorul PSD Valer Marian cu directori de deconcentrate din Satu Mare care ar fi dat bani filialei PDL pentru a fi numiți în funcție că "o listă poate face oricine, chiar și una cu marțieni".

Liderul PDL Satu Mare, deputatul Ioan Holdiș, a declarat, duminică, referitor la lista prezentată de senatorul PSD Valer Marian cu directori de deconcentrate din Satu Mare care ar fi dat bani filialei PDL pentru a fi numiți în funcție că „o listă poate face oricine, chiar și una cu marțieni”.

„O listă poate face oricine, chiar și una cu marțieni. Am impresia că domnul senator Valer Marian are probleme cu capul. El știe mai bine de ce inventează aceste lucruri”, a spus Holdiș, după care s-a întrebat: Dacă fac o listă și o trimit o luați de bună?”

Holdiș a mai spus că există documente din care reiese cine a donat bani la PDL, iar acest lucru este legal.

„De când sunt președinte la PDL o singură persoană s-a ocupat de acest lucru, contabilul și trezorierul partidului. Orice persoană care a vrut să doneze a venit și a făcut-o legal, în campaniile electorale, așa cum am făcut și eu. Există documente din care reiese cine a donat, ceea ce e legal”, a afirmat liderul PDL.

Liderul PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian, a dat publicității, duminică, un set de documente despre care susține că le-a primit „dinspre PDL” și care ar conține sumele pe care le-ar fi dat directorii de instituții deconcentrate, directorii de școli și de grădinițe pentru a fi numiți în funcție în cursul anului 2009.

Documentul cuprinde numele a 40 de directori sau directori adjuncți de instituții deconcentrate și sumele pe care aceștia le-ar fi donat, respectiv 15 directori de licee, școli generale și grădinițe și 13 directori adjuncți ai unor instituții de învățământ, unele din mediul rural.

El a susținut că directorii de instituții deconcentrate ar fi trebuit să plătească, în 2009, când au fost numiți în funcții, între 10.000 și 50.000 de lei.

Potrivit documentului, cea mai mare sumă, 50.000 lei, ar fi fost donată de directorul general al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, acesta achitând inițial 22.500 și fiindu-i stabilite alte două tranșe de câte 9.000 și 8.500 de lei până la data de 30 septembrie 2009, respectiv 15 octombrie 2009.

Pe de altă parte, câte 40.000 ar fi donat și fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean Alina Mariana Popa, comisarul șef al Gărzii Financiare, Ioan Șipoș, directorul general al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, Dan Maier, fostul director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice, Ioan Ulici (trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență), și inspectorul șef al ITM, Cristian Sasu.

Fostul șef al ARR, Nicolae Jurj, arestat și trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, la sfârșitul lunii trecute, apare și el pe listă cu suma de 12.000 de lei.

Valer Marian a făcut apel la instituțiile anticorupție să se sesizeze în acest caz, susținând că persoanele care au solicitat banii ar fi cele care au condus în 2009 organizația județeană a PDL.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide