PSD profită de neînțelegerile din PDL: Numele primului parlamentar PDL care trece la PSD va fi cunoscut luni, în total vor fi 3-4

Redactor:
Gândul
PSD profită de neînțelegerile din PDL: Numele primului parlamentar PDL care trece la PSD va fi cunoscut luni, în total vor fi 3-4
Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că luni va fi cunoscut numele primului parlamentar PDL care va trece la PSD, formațiunea sa fiind în discuții, pentru început, cu trei-patru reprezentanți ai puterii.

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, adeclarat, vineri, într-o conferință de presă, că luni va ficunoscut numele primului parlamentar PDL care va trece la PSD,formațiunea sa fiind în discuții, pentru început, cu trei-patrureprezentanți ai puterii.

Radu Moldovan a spus că partidul său începe discuțiile pentrustrângerea unui număr suficient de voturi care să îi permitătrecerea moțiunii de cenzură care va fi depusă în sesiunea dintoamnă, potrivit Mediafax.

„Suntem dispuși să discutăm cu oricine din PDL pentru a susținemoțiunea de cenzură. Tot ce putem oferi este calitatea de membru departid. Conducerea centrală va lua acordul organizațiilor județeneși de aici depinde de organizația respectivă ce poziție îi va oferiparlamentarului respectiv. Un parlamentar are o activitate politicăsusținută și, în orice structură județeană, când e primit, e primitpe o poziție importantă”, a declarat Radu Moldovan.

El a refuzat să dea publicității nume.

„Nu-s oamenii care apar des la televizor. Nu sunt neapărat numesonore. Unii au fost la tv, dar nu neapărat toată ziua. Luni se vaafla primul nume. Discuții purtăm cu trei-patru parlamentari, darpână la începutul sesiunii vor fi mai mulți. Eu îmi doresc săreușim să obținem opt voturi care ne-au lipsit în 15 iunie”, adeclarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Radu Moldovan a spus că partidul său este hotărât să introducă omoțiune de cenzură în sesiunea din toamnă, iar de săptămânaviitoare să înceapă racolarea parlamentarilor din PDL care săsusțină moțiunea.

„E ceva ce nu-mi face neapărat plăcere și nu e nici un lucru cucare vreau să mă laud, dar cred că vom face acest compromis de adiscuta cu parlamentari ai puterii care sunt dispuși să susținămoțiunea de cenzură și a le acorda calitatea de membru PSD. Acestelucruri se vor face cu acordul organizațiilor județene și algrupurilor parlamentare. Sunt solicitări, de săptămâna viitoare vorapărea nume”, a spus el.

Moldovan a adăugat că, deși premierul Emil Boc declară că nu seteme de moțiunea de cenzură, faptul că pentru luni a convocat, laPalatul Parlamentului, grupurile parlamentare ale PDL pentru un votde sprijin în următorii doi ani dovedește contrariul.

„Domnul Boc, prin tot ce a făcut, cred că ar face cel mai mareserviciu României și regiunii din care face parte dacă s-arîntoarce la Răchițele, la gâște. Îi cumpărăm și o coasă și o teslă.În momentul de față, ne face extraordinar de mari deserviciiprestația lui în fruntea Guvernului”, a spus Moldovan.

Contactat în legătură cu acest subiect, vicepreședintele PDLIoan Oltean a declarat că nu are informații în legătură cu oposibilă trecere a vreunui parlamentar PDL la PSD.

„Ei spun multe, nu cred nimic până nu văd”, a declaratOltean.

Inchide