PSD și-a făcut guvern din umbră: 13 ministere și 17 miniștri

Redactor:
Gândul
PSD și-a făcut guvern din umbră: 13 ministere și 17 miniștri
Nu mai puțin de 13 ministere propune conducerea PSD pentru guvernul pe care vrea să-l formeze în cazul în care câștigă alegerile

Nu mai puțin de 13 ministere propune conducerea PSD pentruguvernul pe care vrea să-l formeze în cazul în care câștigăalegerile: Finanțe și Economie; Agricultură și Dezvoltare Rurală;Muncă și Protecție Socială; Sănătate și Familie; Educație,Cercetare, Tineret și Sport; Administrație, Interne și DezvoltareRegională; Industrie, Comerț, Turism și Mediu de Afaceri; Mediu,Ape și Păduri; Afaceri Externe; Cultură, Culte și Minorități;Justiție; Apărare și Securitate Națională; Infrastructură șiConstrucții.

Varianta guvernamentală a fost făcută publică, joi, depreședintele Consiliului Național al partidului, Adrian Năstase.Potrivit acestuia, din Executiv ar mai face parte și patru miniștridelegați care s-ar ocupa de atragerea de fonduri europene,controlul guvernamental, politicile publice și implementareareformelor, dialogul social, relația cu sindicatele și societateacivilă.

Atât Adrian Năstase, cât și președintele PSD, Victor Ponta, aumenționat că la nivelul conducerii partidului nu s-a discutat încădespre potențialii ocupanți ai acestor portofolii. În schimb, s-auluat în calcul mai multe variante privind impozitareaveniturilor.

Cea spre care înclină liderii PSD se referă la taxareaveniturilor în trei trepte. Astfel, veniturile anuale de peste12.000 lei, dar până la pragul de 48.000 – 50.000 de lei, ar urmasă fie impozitate cu 15%. Veniturile anuale de peste 50.000 de lei,dar până la 144.000 lei vor fi impozitate, cu 25%, iar veniturileanuale peste acest prag (echivalente cu peste 12.000 de lei lunar)vor fi impozitate cu 35%.

În plus, PSD mai propune o cotă unică de impozit pe profit,variantele luate în calcul fiind între 12 și 16%, prima cifră fiindpreferată de cei mai mulți lideri social-democrați care țin cont decazul Bulgariei, care are un impozit de 10%.

PSD susține renegocierea acordului cu FMI

În ceea ce privește acordul cu FMI, Victor Ponta a precizat căacesta trebuie să continue, dar numai renegociat, astfel încâtRomânia să nu mai împrumute bani, ci Fondul să opereze, împreună cuCE, un audit comun al situației economice a țării. „Să fie foarteclar. Noi vrem să avem un acord cu FMI, dar nu mai vrem săîmprumutăm bani de la FMI.

Banii de la FMI s-ar duce din nou în rezerva BNR și rezerva estesuficientă. Vrem acord cu FMI, dar un acord de tipul unei audităriîn comun cu CE, nu doar FMI, pentru că noi facem parte din UE șiprincipalul nostru acord este cu CE, un acord prin care să nu mailuăm bani împrumut, că deja am luat în doi ani mai mult decât aluat Ceaușescu”, a spus Ponta, explicând că acest acord ar avearolul unei garanții pentru partenerii economici că Executivul are opolitică responsabilă.

La rândul său, Adrian Năstase a spus că acesta este tipul deacord pe care România l-a avut și în trecut, „un acord care asiguraun fel de auditare a finanțelor statului, cu un împrumut minim șicare dădea în afară elementul de credibilitate care permiteaîmprumuturi cu dobândă redusă”. (RalucaDumitru)

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o MALADIE și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Megan Fox, gata să facă următorul pas în relația cu Machine Gun Kelly. Actrița speră...
Inchide