Radu Mazăre: O voi pârî pe Elena Udrea premierului și Comisiei Europene

Redactor:
Gândul
Radu Mazăre: O voi pârî pe Elena Udrea premierului și Comisiei Europene
Radu Mazăre, din nou în conflict cu Elena Udrea

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a declarat, joi, că va sesiza Comisia Europeană, dar și pe premierul Emil Boc, în legătură cu faptul că mai multe proiecte ale Zonei Metropolitane Constanța sunt depuse de mai multe luni la Ministerul Dezvoltării și nu primesc aprobarea din partea MDRT.

Mazăre a spus, joi, la începerea lucrărilor de construcție la parcarea supraetajată de la Spitalului Județean Constanța, realizată cu fonduri europene, că va mai aștepta trei săptămâni până când va sesiza Comisia Europeană în legătură cu această situație și crede că după aceea Elena Udrea „va lua viteză”.

„Mai aștept trei săptămâni după care o voi pârî premierului și Comisiei Europene. Probabil că va lua viteză, nu știu dacă de la Boc, dar de la Comisia Europeană în mod categoric va lua viteză. Este inadmisibil, și așa este foarte greu să depui aceste proiecte, iar cele de la Constanța sunt puricate cu acul dacă există toate avizele, avizulețele, dacă au fost făcuți toți pașii. Și după închidem acest proiect și-l depunem cu autorizație de construcție, după cum bine vedeți, așteptăm. Iar tanti Nuți țipă pe la televizor că noi nu depunem proiecte”, a afirmat Mazăre, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnaliști de ce crede că ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului nu aprobă proiectele, primarul a spus: „Ca să poată spune după aceea că eu nu depun proiecte”.

Mazăre a precizat că proiectul privind realizarea parcării supraetajate la Spitalului Județean Constanța a stat șase luni la MDRT înainte să fie aprobat.

„Începem lucrarea de construcție a unei parcări supraetajate la spital. Este prima lucrarea majoră cu bani europeni pe care o facem în Constanța. Lucrarea este de aproximativ patru milioane de euro, fără posibilitate de adiționare și sunt 265 de locuri de parcare. Singurul lucru care nu îmi place la acest proiect este faptul că a trebuit să așteptăm șase luni la Ministerul Dezvoltării până când a fost aprobat. După cum bine știți, am semnat finanțarea cu tanti Nuți și cu Boc acum patru luni, iar proiectul a fost depus la minister cu șase luni înainte. Șase luni a zăcut ca să fie aprobat acest proiect. Proiectul depus cu toate autorizațiile, toate avizele, drept dovadă că a și fost aprobat în consecință, a stat șase luni la minister. Uite aici documentele, confirmare de primire a cererii de finanțare în 13.10.2010. Contractul de finanțare pe care l-am semnat cu tanti Nuți în 6.05.2011. Sunt șase luni ?”, a mai spus Mazăre.

El a susținut că și alte proiecte din cadrul Zonei Metropolitane se află în aceeași situație, fiind depuse de mai multe luni la MDRT.

„Vreau să vă spun că o să mai aștept puțin și o să o pârăsc pe tanti Nuți atât premierului, cât și Comisiei Europene pentru că mai avem proiecte care sunt depuse, toate gata, avize, licitații, tot ce trebuie, până la autorizație de construcție și care zac la minister. Am să vă dau exemplu: extinderea și lărgirea drumului Mamaia-Năvodari la patru benzi, care este depus la minister pentru a fi aprobat, semnată finanțarea și ulterior licitație și începerea lucrării, este depus din iunie. Și așteptăm să îl aprobe tanti Nuți. E în valoare de 11 milioane de euro. Mai avem faleza Cazinoului din Constanța, la fel, care zace de trei luni la minister pentru a fi aprobat, din 21 iunie”, a mai afirmat Mazăre, care a adăugat că numărul proiectelor depuse și aflate la minister este mult mai mare.

Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, a declarat, recent, că primarul Constanței, Radu Mazăre, a reușit să cheltuiască doar câteva procente din fondurile europene pe care le are la dispoziție și că acestea îi vor fi retrase în septembrie dacă nu „face ceva cu ele”.

Ea a afirmat că Primăria Constanța a reușit să cheltuiască doar trei milioane de euro din totalul de 91 de milioane de euro pe care Constanța le are la dispoziție din fonduri europene.

Cosmin Văideanu, [email protected]

Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
FOTO. Imagini incendiare cu Mirela Vaida de acum 15 ani! Atunci nu era vedetă şi...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
De ce nu votează Raed Arafat la alegerile locale 2020. Puțini ar fi bănuit că...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Se întâmplă în România. Zilieri angajați să culeagă cânepa de pe o plantație de șase...
Ce a păţit în ultimele zile din viaţă fratele lui Florin Salam! S-a stins în...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Apel disperat din Italia! Moaștele papei Ioan Paul al II-lea au fost furate. Polițiștii sunt...
Arafat a făcut ANUNȚUL ȘOC! Ce se va întâmpla iarna asta în România
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide