• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Radu Stroe, ministru de Interne în GUVERNUL PONTA II, a încercat să recalculeze cvorumul la referendumul de demitere a lui Băsescu

Radu Stroe, ministru de Interne în GUVERNUL PONTA II, a încercat să recalculeze cvorumul la referendumul de demitere a lui Băsescu
Deputatul PNL RADU STROE trece din postura de ministru delegat pe portofoliul Administrației, la mandatul plin de ministru de Interne în GUVERNUL PONTA II

Deputatul PNL RADU STROE este ministru al Internelor în Guvernul Ponta II.  Cunoscut adversar politic al președintelui Traian Băsescu, a fost numit la Administrație în august, după demisia lui Victor Paul Dobre în contextul scandalului legat de cvorumul pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din vară.

Membru și activist al Partidului Comunist Român, Radu Stroe a deținut după 1989 mai multe mandate de parlamentar, precum și funcțiile de secretar adjunct și general al Guvernului. Stroe este un veteran al Comisiilor de control al SRI și de Apărare.

El a fost în cărți pentru preluarea Ministerului Apărării Naționale, în cabinetul Tăriceanu, însă nu a primit funcția după ce Traian Băsescu s-ar fi opus.

Fost ofițer de marină, Stroe este un adversar declarat al președintelui Traian Băsescu. Ca și președintele, Stroe a lucrat înainte de Revoluție și la începutul anilor 1990 pentru Ministerul Transporturilor.

În 2006, Băsescu i-a înmânat un bilețel secret lui Stroe, la ceremonia de învestire a acestuia ca secretar general al Guvernului. Abia un an mai târziu s-a aflat că pe bilețel Băsescu îi amintise angajamentul de a nu divulga discuțiile din CSAT, lucru pe care Stroe l-ar fi încălcat, dând informații presei despre legile siguranței naționale.

Deputatul menționează, în cea mai recentă declarație de avere, că este posesorul unui teren agricol în comuna natală, primit moștenire. El a cumpărat, în 2008, un apartament la Predeal, cu o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați.

Stroe deține, din 2008, conturi curente și depozite bancare de aproximativ 35.000 de euro și aproximativ 100.000 de lei, la acesta din urmă arătând că 35.000 de lei reprezintă „limita de credit”.

Radu Stroe a preluat funcția de ministru delegat pentru Administrație de la liberalul Victor Paul Dobre, cercetat penal în dosarul privind listele electorale permanente de la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu.

Inchide