Rădulescu: Ar trebui făcută iar o plângere PENALĂ pe numele tovarășului Iohannis

Redactor:
Alexandru Costea
Rădulescu: Ar trebui făcută iar o plângere PENALĂ pe numele tovarășului Iohannis
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu l-a acuzat pe președinte Klaus Iohannis că a amenințat Executivul când l-a avertizat să nu adopte ordonanțe de urgență privind justiția până la referendumul din 26 mai, afirmând că ar trebui făcută o plângere penală pe numele șefului statului.

„Am auzit ce a declarat tovarășul Iohannis. De mult nu ne mai interesează dânsul, dar văd că pe măsură ce se apropie alegerile prezidențiale, că bănuiesc că pentru dânsul alegerile europarlamentare nu au miză la câte prostii face în ultima perioadă, și am înțeles că a amenințat, într-un fel, voalat guvernul, ceea ce înseamnă o ingerință crasă și gravă în activitatea guvernului”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Rădulescu.

El a mai spus că Iohannis „nu mai vrea să colaboreze” nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul.

„Mai nou înțeleg că vrea să se consulte cu Parlamentul, dar nici termenii nu-i cunoaște acest individ. O declarație nu e consultare cu Parlamentul. E o declarație pe care vrea să o facă în Parlament, cum ar face și de la pupitrul dânsului de la Cotroceni. În ceea ce privește faptul că dânsul amenință guvernul să nu mai dea ordonanțe până nu se face acest referendum, este grav. Probabil că trebuie consultați iar avocații și oamenii cu studii juridice din Parlament și din Guvern și ar trebui făcută iar o plângere penală pentru acest atac voalat asupra guvernului, pentru această amenințare”, a mai spus Rădulescu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”.

Acesta a avertizat din nou PSD legat de ordonanțe: „Avertizez Guvernul să nu emită OUG în aceste domenii justiție, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaștem voința suverană a românilor”.

 

 

Inchide