Raluca Turcan: Adrian Năstase, Victor Ponta și Crin Antonescu duc o politică antinațională

Redactor:
Vlad Mironescu
Raluca Turcan: Adrian Năstase, Victor Ponta și Crin Antonescu duc o politică antinațională
Vicepreședintele PDL Raluca Turcan susține că Adrian Năstase, Victor Ponta și Crin Antonescu duc "o politică antinațională", ea menționând că instigarea la proteste față de aplicarea legii este "fără precedent" în istoria "implicării PSD în protejarea persoanelor suspecatate de corupție".

Vicepreședintele PDL Raluca Turcan susține că Adrian Năstase,Victor Ponta și Crin Antonescu duc „o politică antinațională”, eamenționând că instigarea la proteste față de aplicarea legii este”fără precedent” în istoria „implicării PSD în protejareapersoanelor suspecatate de corupție”.

„Prin acțiunile lor constante de decredibilizare a actului dejustiție, Adrian Năstase, Victor Ponta si Crin Antonescu duc opolitică antinațională, de subminare a principalului angajament alRomâniei în fața Uniunii Europene, lupta împotriva corupției.Instigarea la proteste față de acțiunea unor instituții de aplicarea legii este un act fără precedent chiar și pentru lunga istorie aimplicării PSD în protejarea persoanelor suspectate de acte decorupție. Declarațiile acestor lideri vorbesc de la sine desprefaptul că apucăturile de a interveni în actul de justiție nu audispărut”, susține Turcan.

Ea afirmă că nu este nicio diferență între discursul PSD din 2004când, „așa cum stenogramele conducerii PSD au dovedit, AdrianNăstase gira intervenții grosolane în actul de justiție șidiscursul PSD din 2011, cu același Adrian Năstase care exercităpresiuni asupra actului de justiție”.

„Declarațiile din ultimele zile arată nu doar incapacitatea luiVictor Ponta de a asigura respectarea de către PSD a angajamentelorinternaționale ale României, ci și faptul că acesta este de fapt unsimplu avocat al intereselor personale ale lui Adrian Năstase. Deasemenea, este regretabilă asocierea voluntară a domnului CrinAntonescu la discursul și la modul de acțiune al grupăriisocialiste anti-europene reprezentată de Năstase și Ponta. Voipropune PDL traducerea declarațiilor domnilor Năstase, Ponta șiAntonescu pentru ca toată stânga politică europeană să cunoascămodul în care PSD și PNL înțeleg să se poziționeze față deangajamentele internaționale ale României”, afirmă RalucaTurcan.

Liderul PSD Adrian Năstase, a declarat, joi seară, la RealitateaTV, că partidul său ar trebui să reacționeze în legătură cu cazulNicolescu, menționând că altfel formațiunea s-ar dovedi „demămăligă” și precizând că șeful statului conduce, acum, un regimcriminal.

Năstase s-a declarat mirat de faptul că „oamenii încă nu au începutsă iasă în stradă”.

Președintele PSD, Victor Ponta, a venit, joi seară, la SpitalulFloreasca, pentru a-l vizita pe președintele CJ Argeș, declarândpresei că în cazul lui Constantin Nicolescu s-a dat ordin politicde la Traian Băsescu și Daniel Morar și menționând că vinovații vortrebui să plătească. (Departamentul Politic,[email protected])

Inchide