Rareș Bogdan: Ultimul sondaj ne arată că PNL are 27% și este în creștere. PSD e la 23% / Tăriceanu vrea dezbatere despre droguri. Noi nu vrem dezbateri pe etnobotanice și pe păcănele

Redactor:
Politic
Rareș Bogdan: Ultimul sondaj ne arată că PNL are 27% și este în creștere. PSD e la 23% / Tăriceanu vrea dezbatere despre droguri. Noi nu vrem dezbateri pe etnobotanice și pe păcănele
Rareș Bogdan, cel care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, a declarat că cel mai recent sondaj comandat de partid, finalizat pe 27 aprilie, arată că liberalii au 27% la intenția de vot a românilor, formațiunea fiind în creștere.

„Înainte de a intra în Focșani am primit un ultim sondaj de opinie, terminat pe 27 seara. Am vorbit la telefon cu președintele Ludovic Orban, cu secretarul general Robert Sighiartău, și am spus chiar dacă nu anunțăm tot ce este acolo, deși sunt lucruri importante, cum ar fi că dumneavoastră, la fel ca toți românii vreți cu Europa, nu cu Rusia, vreți cu SUA, nu cu China sau cu Turcia. Acolo scrie ceva important și trebuie să știți că e pentru prima dată când PNL poate atinge, după 1990, un scor istoric. Ultimul sondaj de opinie ne arată că consolidat PNL are 27% și este în creștere”, a afirmat Rareș Bogdan, la mitingul organizat de PNL la Focșani.

Acest a adăugat că cercetarea de piață comandată de liberali arată PSD ca fiind cotat la 25%, iar celelalte partide la 16%, într-un trend descendent.

„Dacă dumneavoastră veți înțelege asta, dacă veți înțelege că PSD e la 23%, că celelalte forțe vin de la 16% în jos, dacă dumneavoastră veți înțelege că puteți face parte dintr-un partid mare, unul care poate să ridice România din noroi, un partid care să guverneze această țară pentru următorii 5-10 ani, nu ne oprește nimic. Nimic nu ne poate sta în cale. Rugămintea mea este doar să aveți încredere că putem câștiga. De șapte ani de zile stăm în Opoziție, de șapte ani de zile PSD conduce România și ne umilește. A venit vremea PNL. E timpul României, e timpul PNL, e timpul ca dumneavoastră să în convingeți pe români că se poate trăi și altfel”, a conchis Rareș Bogdan.

Potrivit PNL, la mitingul electoral organizat duminică la Focșani ar fi participat aproximativ 5.000 de persoane.

În schimb, primarul PSD din Focșani Cristi Valentin Misăilă a scris, duminică pe Facebok, că PNL a adunat la miting 1.000 de susținători pe care i-a luat „cu japca” de prin alte orașe.

„La mitingul PNL de la Focșani au fost aduși cu japca liberalii de la Bacău, Buzău, Galați și Brăila! Așa au reușit să facă și ei 1.000 de susținători”, a scris edilul social-democrat din Focșani, pe rețeaua de socializare.

Rareș Bogdan: Tăriceanu vrea dezbatere despre droguri. Noi nu vrem dezbateri pe etnobotanice

Rareș Bogdan a declarat că liberalii nu vor dezbateri „pe păcănele” sau „pe etnobotanice”, referindu-se la afirmația lui Călin Popescu Tăriceanu care a spus că sunt necesare discuții cu autoritățile statului și ONG-uri pe tema combaterii consumului de stupefiante.

„În afară de Dragnea și acoliții lui, de infractorii lui, mai există unul. Mai există unul ajuns la a cincea, a șasea, a șaptea nevastă, nici nu mai știu a câta nevastă, dar care luptă pentru familii tradiționale. Acest individ e mai periculos decât celălalt. Acum 48 de ore era preocupat de cum să pună în dezbatere publică, nu nevoia de autostrăzi, de investiții, de spitale, ci cum să discutăm noi despre droguri, despre etnobotanice. Să facem niște mari laboratoare unde să intre el cu Dragnea să se drogheze singuri. Nu noi. Sau să intre în pușcăriile pe care le eliberează și să se drogheze ei acolo”, a afirmat Rareș Bogdan, la mitingul organizat duminică de PNL la Focșani.

„Noi nu vrem nici dezbateri pe păcănele, nici dezbateri pe etnobotanice. Suntem un popor creștin și dacă nu eram ajutați și protejați de bunul Dumnezeu nu am mai fi existat ca neam. Să nu vă fie niciodată rușine că sunteți români, să nu vă fie niciodată rușine că sunteți creștini. Doar ticăloșii și păcătoșii vă arată cu degetul pentru că afișați însemnele naționale, drapelul pentru care au murit milioane de români ca noi să fim astăzi aici”, a completat Rareș Bogdan, care deschide lista PNL la europarlamentare.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, joi pe Facebook, în contextul morții lui Răzvan Ciobanu, că România are o capacitate de reacție și de mobilizare mai mică față de alte state pentru combaterea consumului de droguri. Președintele Senatului consideră că politicienii nu s-au implicat suficient în această problemă. Liderul ALDE a mai transmis că sunt necesare discuții pe acest subiect, atât cu autorităților statului din domeniu, cât și cu lideri ai organizațiilor guvernamentale, directori de școli și reprezentanții societății civile.

Potrivit PNL, la mitingul electoral organizat duminică la Focșani ar fi participat aproximativ 5.000 de persoane.

În schimb, primarul PSD din Focșani Cristi Valentin Misăilă a scris, duminică pe Facebok, că PNL a adunat la miting 1.000 de susținători pe care i-a luat „cu japca” de prin alte orașe.

Inchide