REACȚIA lui Băsescu la noile stenograme din dosarul fratelui său: „Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel”

REACȚIA lui Băsescu la noile stenograme din dosarul fratelui său: „Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel”
Președinția neagă,în numele șefului statului, orice intervenție a acestuia pentru eliberarea lui Sandu Anghel și a respins ipoteza ca Traian Băsescu să fi primit bani sau bunuri cu acest scop.

Președintele Traian Băsescu susține că nu a primit „niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere”. Precizarea făcută de Administrația Prezidențială în numele șefului statului după miezul nopții, o premieră în materie de comunicare la Palatul Cotroceni, a venit ca reacție la „ceea ce un post TV susține că sunt stenograme din cazul „Mircea Băsescu – Sandu Anghel” pe care le-a difuzat marți”. 

Mai exact, postul Antena 3 a prezentat mai multe fragmente a căror sursă indicată a fost DNA și care ar surprinde momentul în care s-ar fi încercat flagrantul șantajului reclamat de Mircea Băsescu. Anterior, același post de televiziune a difuzat imaginile care îl incriminau pe fratele președintelui, imagini puse la dispoziție de avocatul clanului Bercea, Pavel Abraham, cel care în calitate de apărător are acces la dosarul din care ar trebui să facă parte și aceste noi stenograme.

Fragmentele prezentate ar reconstitui momentul încercării de a-i surprinde în flagrant familia lui Sandu Anghel șantajându-l pe Mircea Băsescu. Din discuții reiese că familia lui Bercea Mondial ar  vrea, pentru a-și recupera banii dați anterior în încercarea de a trafica influență, să ajungă la o înțelegere cu fratele președintelui, care cere răgaz ca să facă „niște planuri”. El insistă că nu are bani, iar când i se repetă insistent că a fost filmat în timpul dicuțiilor cu membrii clanului Bercea, înregistrări care ar putea fi date DNA, se apără spunând că „atâtea s-ar putea să le fi spus”.

„Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere. De altfel, pedepsele aplicate de instanțele de judecată lui Sandu Anghel și altor membri ai familiei lui dovedesc că justiția a funcționat doar sub imperativul legii”, precizează, în replică, președintele al cărui nume este invocat în mai multe rânduri de rudele lui Bercea pe parcursul discuției.

 

Inchide