Reacția lui Rădulescu, după ce Tăriceanu a spus că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă: Poate a avut o zi proastă. Varianta, o guvernare minoritară

Redactor:
Diana Grigore
Reacția lui Rădulescu, după ce Tăriceanu a spus că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă: Poate a avut o zi proastă. Varianta, o guvernare minoritară
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, miercuri, la RFI, că probabil Călin Popescu Tăriceanu a avut o zi proastă de a afirmat că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă. El a adăugat că dacă ALDE iese de la guvernare există varianta unei alianțe a PSD cu formațiunile minoritare.

„Mă gândesc că domnul Tăriceanu poate a avut o zi proastă (…). Guvernează împreună cu noi, atunci cum guvernează, într-un Guvern impotent sau într-o guvernare impotentă? Deci eu cred că a avut o zi proastă, nu vreau să mă exprim altfel”, a afirmat Cătălin Rădulescu, la RFI, întrebat despre afirmația lui Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia nu vrea să facă parte dintr-o guvernare minoritară.

El a susținut că dacă ALDE va ieși de la guvernare PSD va putea face o alianță cu formațiunile minoritare sau cu UDMR.

„Noi am mai fost în situația asta și altă dată. Sigur că noi putem fi și în această situație pregătiți pentru o guvernare. Nu ne dorim foarte tare, noi ne dorim în continuare ca să avem această guvernare cu ALDE, așa cum am avut-o de la început (…). Noi suntem pregătiți inclusiv pentru posibilitatea ca să intrăm într-o guvernare minoritară, cu o susținere, eu știu, în Parlament, fără ALDE, dar sigur, așa cum a spus și premierul și cum spun și eu astăzi, nu ne dorim. Variantele sunt foarte puține, adică putem la un moment dat, dacă ALDE chiar va face pasul ăsta, deși nu cred și nici nu ne dorim, dar hai să zicem că s-ar întâmpla acest lucru, sigur că singura variantă ar fi să rămânem la guvernare, într-o guvernare minoritară, adică numai noi, PSD-ul, susținuți de cine? Păi, putem fi susținuți de formațiunile care sunt minoritățile din Parlamentul României sau UDMR sau unii și alții. Altă variantă nu avem”, a conchis Rădulescu.

Reacția social-democratului vine în contextul în care președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare impotentă. El a adăugat că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcționează din inerție și este nevoie de un gest puternic, de forță al șefului Executivului.

 

Inchide