Reacție DURĂ a judecătorului CCR Aspazia Cojocaru, după atacurile de la TV, „care frizează absurdul”

Reacție DURĂ a judecătorului CCR Aspazia Cojocaru, după atacurile de la TV, care frizează absurdul
Publicat: 28/08/2012, 11:39
Actualizat: 31/01/2019, 18:24

Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituțională susține, într-o declarație de presă, că nu făcut și nu face politică, precizând că nimeni nu o poate determina să încalce legea, indiferent de gradul amenințărilor, metodele folosite și din partea cui vin.

Redăm integral declarația judecătoarei Aspazia Cojocaru:

„Mărturisesc că nu aș fi dat acest comunicat de presă dacă referirile făcute la adresa mea de către unii angajați și invitați ai unor posturi TV nu ar friza absurdul și în special ai Antenei 3.

Am fost votată ca judecător la Curtea Constituțională în Camera Deputaților în anul 2004 cu 192 de voturi de către PSD, PNL și PDL la propunerea PSD.

Nu am făcut și nu fac politică.

Sunt profesor universitar, doctor în drept, autor și coautor a multor lucrări, studii și articole juridice. În calitate de coautor a uneia dintre lucrări am primit premiul Academiei Române „Nicolae Titulescu”.
Am o viață și activitate profesională de care sunt mândră, dovadă fiind rezultatele obținute în școlile pe care l-am absolvit, aprecierile profesorilor mei, ale colegilor și ale miilor de studenți pe care i-am avut.

Stabilirea de către CNSAS în februarie 2007 a faptului că aș fi fost colaborator al securității s-a datorat unor informații inexacte și eronate prezentate plenului C.N.S.A.S. de către serviciul de documentare al acestuia. Până în luna aprilie 2007 nu am cunoscut acest verdict pe care l-am contestat cu acte și martori, chiar cu persoana în dosarul căreia s-au găsit cele două declarații date în două zile consecutive și de care aveau cunoștință mare parte dintre colegii mei de la Institutul de Cercetări Juridice. Contestația a fost admisă de către C.N.S.A.S.

Este adevărat că Sojust a atacat în instanță ultimul verdict al C.N.S.A.S. care l-a infirmat pe primul, dar aceasta s-a datorat faptului că SOJUST nu cunoștea conținutul dosarului. Nu cunosc niciun membru al SOJUST.

Curtea de Apel Brașov, care a judecat contestația SojustT, a decis că nu am colaborat cu securitatea, ci dimpotrivă că am fost anchetată de securitate în legătură cu plecarea definitivă din țară a unei colege de la Institutul de Cercetări Juridice care făcea meditații la limba germană cu fiica mea.

Nu am participat, din motive obiective, la ședința Curții Constituționale din 2007 cu privire la suspendarea Președintelui României.

* * *

În legătură cu o așa-zisă implicare a mea în dosarul privind persoanele care falsificau lucrări la Facultatea de Drept București, precizez că nu am fost niciodată audiată și nici anchetată, cu atât mai mult condamnată. Am fost citată o singură dată în instanță, ca martor.

* * *

Fără a încălca Legea de organizare a Curții Constituționale în sensul divulgării participării la vot a celorlalți judecători, opinia publică dar mai ales pensionarii trebuie să știe că, de exemplu, am fost unul dintre judecătorii care au votat împotriva tăierii pensiilor; Pentru menținerea pensiilor de serviciu sunt singurul judecător care a făcut opinie separată; Sunt judecătorul care a propus ca pensiile peste 740 lei să nu fie impozitate la întreaga sumă.

Aceste rezolvări nu au venit de la politicieni sau organele statului, ci de la Curtea Constituțională a României. Dovadă sunt deciziile.

Precizez că nimeni nu mă poate determina să încalc legea indiferent de gradul amenințărilor, metodele folosite și din partea cui vin.

Pentru lipsă de corectitudine, îmi rezerv dreptul să acționez în instanță posturile TV care au procedat la aceste defăimări și a persoanelor care s-au exprimat mincinos la adresa mea, creându-mi mari prejudicii morale mie și familiei mele”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?