Reacție DURĂ a judecătorului CCR Aspazia Cojocaru, după atacurile de la TV, „care frizează absurdul”

Reacție DURĂ a judecătorului CCR Aspazia Cojocaru, după atacurile de la TV, care frizează absurdul
Publicat: 28/08/2012, 11:39
Actualizat: 31/01/2019, 18:24

Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituțională susține, într-o declarație de presă, că nu făcut și nu face politică, precizând că nimeni nu o poate determina să încalce legea, indiferent de gradul amenințărilor, metodele folosite și din partea cui vin.

Redăm integral declarația judecătoarei Aspazia Cojocaru:

„Mărturisesc că nu aș fi dat acest comunicat de presă dacă referirile făcute la adresa mea de către unii angajați și invitați ai unor posturi TV nu ar friza absurdul și în special ai Antenei 3.

Am fost votată ca judecător la Curtea Constituțională în Camera Deputaților în anul 2004 cu 192 de voturi de către PSD, PNL și PDL la propunerea PSD.

Nu am făcut și nu fac politică.

Sunt profesor universitar, doctor în drept, autor și coautor a multor lucrări, studii și articole juridice. În calitate de coautor a uneia dintre lucrări am primit premiul Academiei Române „Nicolae Titulescu”.
Am o viață și activitate profesională de care sunt mândră, dovadă fiind rezultatele obținute în școlile pe care l-am absolvit, aprecierile profesorilor mei, ale colegilor și ale miilor de studenți pe care i-am avut.

Stabilirea de către CNSAS în februarie 2007 a faptului că aș fi fost colaborator al securității s-a datorat unor informații inexacte și eronate prezentate plenului C.N.S.A.S. de către serviciul de documentare al acestuia. Până în luna aprilie 2007 nu am cunoscut acest verdict pe care l-am contestat cu acte și martori, chiar cu persoana în dosarul căreia s-au găsit cele două declarații date în două zile consecutive și de care aveau cunoștință mare parte dintre colegii mei de la Institutul de Cercetări Juridice. Contestația a fost admisă de către C.N.S.A.S.

Este adevărat că Sojust a atacat în instanță ultimul verdict al C.N.S.A.S. care l-a infirmat pe primul, dar aceasta s-a datorat faptului că SOJUST nu cunoștea conținutul dosarului. Nu cunosc niciun membru al SOJUST.

Curtea de Apel Brașov, care a judecat contestația SojustT, a decis că nu am colaborat cu securitatea, ci dimpotrivă că am fost anchetată de securitate în legătură cu plecarea definitivă din țară a unei colege de la Institutul de Cercetări Juridice care făcea meditații la limba germană cu fiica mea.

Nu am participat, din motive obiective, la ședința Curții Constituționale din 2007 cu privire la suspendarea Președintelui României.

* * *

În legătură cu o așa-zisă implicare a mea în dosarul privind persoanele care falsificau lucrări la Facultatea de Drept București, precizez că nu am fost niciodată audiată și nici anchetată, cu atât mai mult condamnată. Am fost citată o singură dată în instanță, ca martor.

* * *

Fără a încălca Legea de organizare a Curții Constituționale în sensul divulgării participării la vot a celorlalți judecători, opinia publică dar mai ales pensionarii trebuie să știe că, de exemplu, am fost unul dintre judecătorii care au votat împotriva tăierii pensiilor; Pentru menținerea pensiilor de serviciu sunt singurul judecător care a făcut opinie separată; Sunt judecătorul care a propus ca pensiile peste 740 lei să nu fie impozitate la întreaga sumă.

Aceste rezolvări nu au venit de la politicieni sau organele statului, ci de la Curtea Constituțională a României. Dovadă sunt deciziile.

Precizez că nimeni nu mă poate determina să încalc legea indiferent de gradul amenințărilor, metodele folosite și din partea cui vin.

Pentru lipsă de corectitudine, îmi rezerv dreptul să acționez în instanță posturile TV care au procedat la aceste defăimări și a persoanelor care s-au exprimat mincinos la adresa mea, creându-mi mari prejudicii morale mie și familiei mele”.

Tags:
Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SOC TOTAL! Theo Rose în filme pentru adulți??? I-a lasat pe toti MUȚI: „O sa...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
Anunţul MOMENTULUI despre Liviu Dragnea! Judecătorii, DECIZIE GREA în privinţa fostului lider PSD
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Condiția pusă de Elon Musk pentru ca Tesla să vândă din nou mașini pe criptomenede
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cea mai PROASTĂ veste pentru toți cei cu mașini pe benzină și motorină. Se întâmplă...
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Anunțul făcut de un PROCUROR
Încă o victimă pe lista morților suspecte din preajma familiei Clinton. Jurnalistul care a dezvăluit...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...