REFERENDUM 2012. Blaga spune că argumentele USL în favoarea validării referendumului sunt „puerile”

REFERENDUM 2012. Blaga spune că argumentele USL în favoarea validării referendumului sunt puerile
Publicat: 31/07/2012, 11:57
Actualizat: 25/06/2013, 21:42

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marți, la sosirea la sediul partidului, că argumentele inovcate de USL în favoarea validării referendumului sunt „puerile” și a cerut USL să respecte legile și Constituția, să înțeleagă voința electoratului.

Întrebat înaintea ședinței BPN al PDL despre faptul că USL va cere CC validarea referendumului pe motiv că numărul de cetățeni cu drept de vot ar fi mai mic, Blaga a răspuns: „Eu rog USL ca măcar în ceasul al doisprezecelea să înțeleagă voința electoratului și să respecte legile și Constituția. Pot să văd că liderii USL, domnul Ponta, domnul Antonescu, sunt într-o mare dificultate și că unii foarte apropiați lor din propriile partide fac cele mai năstrușnice declarații vizavi de ce ar trebui luat în considerare de Curtea Constituțională. Doar un singur lucru trebuie luat cu adevărat în seamă: voința poporului”.

În privința numărului de cetățeni români luați în calcul la referendum, Blaga a spus că datele actuale ale recensământului vor fi validate, conform calendarului, în 20 septembrie, trimestrul al treilea, 2013.

El a adăugat că, în condiții absolut corecte, ministrul de Interne a transmis înainte de referendum BEC și CC numărul de alegători români înscriși în liste.

Întrebat în legătură cu faptul că USL ar cere CC validarea referendumului și pe motiv că PDL a boicotat referendumul, Blaga a spus: „Pueril, pueril”. El a adăugat că PDL a făcut presiuni ca legea să fie respectată și ca regulile să nu fie schimbate în timpul jocului, arătând că ordonanțele privind referendumul și limitarea atribuțiilor CC au fost neconstituționale.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a fost întrebat, marți, când a sosit la sediul său de campanie, ce părere are despre documentul pe care USL îl pregătește pentru a-l trimite la CC în legătură cu referendumul, el răspunzând: „E dreptul lor”.

Traian Băsescu a refuzat să facă alte comentarii.

Viceliderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că un grup de juriști ai USL lucrează la un document pe care să îl trimită CC și în care să explice de ce ar trebui validat referendumul de demitere a președintelui Băsescu.

„Un grup de juriști din cadrul USL lucrează la un document care să explice foarte bine situația pe care noi o considerăm ca fiind corectă, constituțională și legală de validare a referendumului”, a mai susținut deputatul PNL.

Nicolăescu a menționat că documentul USL va fi transmis Curții Constituționale în momentul în care și Biroul Electoral Central va transmite rezultatul final al referendumului de duminică. El a refuzat că explice dacă documentul USL va înainta CC o sesizare, un punct de vedere sau o scrisoare deschisă în ceea ce privește validarea referendumului.

Fostul șef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că referendumul trebuie validat de CC în condițiile în care electoratul real al României este de 15-16 milioane, iar cei nouă milioane prezenți reprezintă peste 60% din populație.

Potrivit lui Iliescu, Curtea Constituțională trebuie să ia în calcul și boicotul la care au recurs Traian Băsescu și PDL, apreciind ca fiind „o rușine” faptul că președintele suspendat a apelat la acest lucru în condițiile unei confruntări electorale care îl viza direct.

Fostul șef de stat a spus că CC trebuie să ia în considerare aceste elemente obiective și să se consulte cu specialiștii de la INS, având în vedere că datele despre populația cu drept de vot nu sunt actualizate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
O turistă a murit în timp ce își făcea un selfie lângă lacul din craterul...