Maria Manoliu
23.04.2012
Politică

REFERENDUMUL NU SE MAI ȚINE. Președintele Traian Băsescu le-a cerut primarilor de sector să renunțe la referendumul pentru Legea Capitalei. EXCLUSIV

REFERENDUMUL NU SE MAI ȚINE. Președintele Traian Băsescu le-a cerut primarilor de sector să renunțe la referendumul pentru Legea Capitalei. EXCLUSIV
"Vreau să văd care-i finalitatea lui. Nu trebuie descreditată idea de referendum, asta este foarte important" a declarat vineri, președintele României, Traian Băsescu la intrarea în Primăria Capitalei.

UPDATE13.35. Primarul Capitalei , Sorin Oprescu, adeclarat că decizia renunțării la referendum s-a convenit pentru ase „arunca bani publici pe fereastră”, în discuție înclinândbalanța și asigurările președintelui că dezbaterile pe LegeaCapitalei să fie făcute în contextul reorganizării administrative.”S-a hotărât într-o consensualitate generală că e mai bine să nuaruncăm bani publici pe fereastră”, a spus Oprescu.

UPDATE13.30. Președintele Traian Băsescu va susține odeclarație de presă, la ora 15,30, la Palatul Cotroceni.

PDL a decis să renunțe la Legea Capitalei.

UPDATE13.11. Primarul sectorului 2 Neculai Onțanu aconfirmat că referendumul nu se va mai ține.

Referendumul pentru Legea Capitalei ar putea fi abandonat, auanunțat, pentru gândul, surse dela întâllnirea dintre Traian Băsescu și primarii de sector.Președintele le-a cerut primariulor să renunțe la referendum șiaceștia au fost de acord de principiu, o decizie finală urmând săse ia în această seară, au precizat sursele citate.

„Vreau să văd care-i finalitatea lui. Nu trebuie descreditatăidea de referendum, asta este foarte important” a declarat vineri,președintele României, Traian Băsescu la intrarea în PrimăriaCapitalei. Potrivit biroului de presă al Primăriei Capitalei,președintele Traian Băsescu a solicitat o întâlnire informală cuprimarul general Sorin Oprescu, primarii din cele șase sectoare alBucureștiului și liderii de grup ai partidelor politicereprezentate în Consiliul General al Municipiului București.Președintele a fost întâmpinat de prefectul Capitalei, MihaiAtănăsoaei, viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu,președintele de ședințe al CGMB, Călin Murg, venit cu un jeep cugirofar însoțit de o mașină a Poliției.

După aproximativ o oră, timp în care a fost interzis accesul înincinta Primăriei Capitalei, președintele Traian Băsescu a plecatfără să facă nici o declarație. Potrivit unor surse prezente laîntâlnire, președintele Traian Băsescu le-a vorbitinterlocultorilor de necesitatea de a renunța la referendumulpentru Legea Capitalei. Argumentele au fost că „referendumul nueste sufficient pregătit, că acesta nu va avea nici un fel definalitate, că în acest moment se discută de regionalizare, căLegea Capitalei ar trebui discutată împreună cu Legea Metropolei șică trebuie renunțat la bătălia politică care duce în derizoriunoțiunea de referendum”.

S-a hotărât chiar ca astăzi, la ora 18, să fie convocată oședință de îndată a CGMB prin care referendumul pentru LegeaCapitalei să fie anulat. Potrivit acelorași surse, la întâlnirea cureprezentanții administrației publice a Bucureștelui, președinteleTraian Băsescu și-a amintit de relațiile pe care le-a avut încalitate de primar general cu primarii de sector de la aceavreme.

×
Inchide