REMANIEREA GUVERNULUI. Cum a anunțat Băsescu amânarea schimbărilor în Guvern și care sunt numele noilor miniștri discutate în PDL- EXCLUSIV

Prima schimbare de miniștri din acest an ar putea avea loc peste două săptămâni, discuțiile pe această temă fiind programate pentru lunea viitoare. Deși va fi dezbătută peste trei zile în Biroul Permanent al PDL, remanierea ar urma să fie aplicată abia în iunie, conform surselor Gândul.

Prima schimbare de miniștri din acest an ar putea avea loc pestedouă săptămâni, discuțiile pe această temă fiind programate pentrulunea viitoare. Deși va fi dezbătută peste trei zile în BiroulPermanent al PDL, remanierea ar urma să fie aplicată abia în iunie,conform surselor gândul.

Un mesaj în această direcție a venit și de la Traian Băsescu,șeful statului transmițând joi seară, la postul public deteleviziune, că Guvernul trebuie să dea, pentru moment, un semnalde liniște. „Deocamdată avem Guvern, avem Coaliție și mergem maideparte. Eu nu voi face nimic care ar duce la pierdereastabilității. De ce fac apel la stabilitate politică? La începutullunii viitoare, România iese pe piața internațională pentru a sefinanța prin emisiune de bonduri. Ce ne lipsește ca să avem un costridicat la împrumut este ideea de instabilitate politică, imediatdobânzile ar crește”, a precizat Băsescu, dând de înțeles căsubiectul va fi reluat de Guvern: „Eu cred că foarte curând noulBirou Permanent va avea o discuție internă și va analiza soluții derelansare a guvernării”.

Concret, trei ministere sunt disputate în PDL: Economia,Agricultura și Finanțele, la care se adaugă postul încă vacant dela Muncă.

După o jumătate de an de mandat, ministrul Economiei, IonAriton, este practic pe picior de plecare, reproșându-i-senereformarea companiilor de stat. Emil Boc are două variante pentrusuccesorul lui Ariton: să apeleze la unul dintre secretarii de statdin cabinetul său sau să nominalizeze unul dintre membrii tabereiBlaga. În cea de-a doua situație, cel mai vehiculat nume este celal Mihaelei Șandru, membru al Comisiei pentru politică economică șiprivatizare din Camera Deputaților și proaspăt aleasă în funcția desecretar executiv al PDL.

Surse din conducerea PDL au precizat pentru gândul că, înprivința Ministerului Agriculturii, Valeriu Tabără ar urma să fieînlocuit cu deputatul Stelian Fuia, cel căruia îi este rezervată șicomisia de resort din cadrul partidului.

O necunoscută este deocamdată numirea pregătită pentruMinisterul Finanțelor, discuțiile de până acum neajungând la unnumitor comun.

Alte ministere vizate de posibila remaniere sunt cel alComunicațiilor și cel al Educației. Situația celor două diferă însădestul demult. În timp ce actualului șef al Comunicațiilor,Valerian Vreme, nu i se reproșează în principal decât lipsa devizibilitate, ministrul Daniel Funeriu este criticat pentru slabaînțelegere a sistemului de învățământ și imaginea publicădezastruoasă.

Discuțiile privind înnoirea guvernului vin la opt luni de laprecedenta remaniere. La 1 septembrie 2010, jumătate dintreministere au primit noi șefi: Gheorghe Ialomițianu, la Finanțe,Nelu Ioan Botiș, la Muncă, Ion Ariton, la Economie, Anca Boagiu, laTransporturi, Valerian Vreme, la Comunicații, Valeriu Tabără, laAgricultură, și Traian Igaș, la Interne.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide