S-a rupt filmul în PSD. Geoană îl atacă pe Ponta, Iliescu pe „arivistul” Cristi, Vanghelie acuză „jocuri din alte zone”. Diaconescu: „Nu mă mai întorc”

S-a rupt filmul în PSD. Geoană îl atacă pe Ponta, Iliescu pe „arivistul Cristi, Vanghelie acuză „jocuri din alte zone. Diaconescu: „Nu mă mai întorc
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 25/04/2012, 20:03

Cristian Diaconescu și-a dat, ieri, demisia din PSD și s-aalăturat independenților lui Gabriel Oprea, care susțin înLegislativ toate proiectele puterii. Anunțul dezertării a venit dinpartea lui Oprea. Diaconescu a plecat din PSD la nici o săptămânădupă Congres, atunci când s-a retras din cursa pentru șefiapartidului și și-a anunțat susținerea pentru Mircea Geoană. Lacâteva ore după aceasta, a apărut informația că și Marian Sârbu apărăsit PSD.

• Cu doar ozi înainte să demisioneze, Diaconescu a declarat, la Antena 2, căeventuala sa plecare depinde de rezultatul anchetei în legătură cufilajul său de la începutul acestei luni, dezvăluit de jurnalistaFloriana Jucan. Aceasta a susținut că a primit spre publicare 36 depagini de monitorizare a senatorului PSD, însoțite de imagini încare apare în ipostaze compromițătoare. Diaconescu a sesizatulterior Parchetul, afirmând că oricine l-a urmărit a făcut-oilegal. Tot cu o zi înainte de demisie, acesta a menționat că, decând Victor Ponta a devenit președinte al PSD, el nu a vorbit cuacesta, dând asigurări, că nu va pleca din PSD pentru a se duce înPD-L.

• Ieri, laprânz, Gabriel Oprea, a anunțat, fără a da detalii, că Diaconescus-a alăturat grupului independenților. Surse parlamentare ne-audeclarat că între liderii acestui grup și senatorul ex-PSD auexistat de mai multă vreme tatonări pentru plecarea sa din partid:„Au fost tatonări în trecut, Gabriel Oprea fiind singuruldintre independenți care a negociat cu Diaconescu afilierea lagrup”.

• Laaproximativ o oră după anunț, Victor Ponta a declarat: „E un gestpripit, pe care îl regret. Îmi doresc foarte mult să aflu motivelereale ale acestei decizii și sper că nu este o decizieirevocabilă”. Șeful PSD a mai spus că, dacă se va dovedi că cinevadin interiorul PSD l-a șantajat pe Diaconescu, va lua cele maidrastice măsuri care îi sunt la îndemână: „Autoritățiletrebuie să clarifice situația monitorizării și șantajului luiCristi. Dacă se va dovedi că a fost implicată o persoană din PSD,voi propune sancționarea politică cea mai drastică,indiferent de cine ar fi vorba. Asta pe lângă acțiunea justiției,care trebuie să-și urmeze cursul”.

Mazăre: „O jitie trădătoare”

• MirceaGeoană a declarat pentru Gândul, căplecarea lui Cristian Diaconescu din partid se datorează noiiconduceri care i-a dat semnalul „Cine nu e cu noi e împotrivanoastră”. Fostul șef pesedist consideră „profund greșit” mesajullui Victor Ponta către Cristian Diaconescu, imediat după Congres:”Nu te apuci să faci delict de opinie în partid, adică cine nu e cunoi e împotriva noastră. Cristian Diaconescu e o pierdere mare. Eprima mare personalitate care ne părăsește. Asta e o notăproastă pentru actuala conducere!”

• IonIliescu a spus, pentru Gândul, cădezertarea lui Diaconescu din PSD dovedește anumite trăsături decaracter: „După cât îl cunoșteam eu pe Cristian Diaconescu, nu m-așfi așteptat la așa ceva din partea lui. Dar probabil că eu m-amînșelat în aprecierea sa. O astfel de plecare reflectă niștetrăsături de caracter. Eu îl credeam un om mai consecvent și maisolid, dar acest pas dovedește altceva și regret foarte mult. Nuștiu dacă l-a urmărit sau nu cineva. Caracterul omului este cutotul altceva”. „Dacă pleci, părăsești ceva. Dacă faci așaceva înseamnă că nu ai nicio legătură cu acest partid, că ești unarivist oarecare, ești atras doar de niște avantaje. Nu lemai ai, ai părăsit și vii cu motivații care nu au nicio valoare”, aexplicat Iliescu apoi pentru agenția Mediafax.

•Președintele PSD București Marian Vanghelie susține că nu areniciun amestec în eventualul șantaj la care ar fi fost supusCristian Diaconescu și că, în general, nu crede în acest”scenariu”. „E un joc care e acum la modă. Eu am avut o relațiefoarte bună cu Cristi. Am avut multe discuții, nu pentrua-l șantaja, ci pentru a-l convinge să intre în echipa lui MirceaGeoană. Sunt jocuri din alte zone. Nu l-a șantajat nimenidin interiorul partidului”, a declarat Vanghelie pentruGândul.Primarul Sectorului 5 a mai spus că nu a discutat cu Diaconescu înziua congresului și că „alți șefi de filiale din Ardeal” ar fiîncercat, la congres, să-l convingă să se retragă. El a adăugat că,la un moment dat, Diaconescu i-ar fi spus că „sunt alte jocuri”,dar că nu i-a dat detalii.

• RaduMazăre a spus că Diaconescu este „o jitie (boală cronică, n.n.)trădătoare”. „Dacă el candida la șefia partidului, cel maiimportant partid de opoziție, și a doua zi a trecut în barcaslugilor lui Băsescu, cum pot să-i spun decât o jitie trădătoare”.Mazăre a adăugat că este mulțumit că Diaconescu nu a obținut șefiapartidului: „Bine că n-a ieșit el președinte, că trebuia sădemisionez eu, că nu putea să mă ducă cu partid cu tot la cheremulmult iubitului conducător”.

Marian Sârbu vrea să conducă ministerul Muncii înGuvernul Boc

La câteva ore după plecarea lui Diaconescu a apărut informațiacă și Marian Sârbu va demisiona din PSD. Surse social-democratene-au precizat că dorința acestuia, mai veche, exprimată și laînceputul actualei guvernări Boc, de a deveni ministrul Muncii,pare că se va realiza. Sârbu este hotărât să plece din partid, elneanunțându-și încă demisia pentru că își negociază funcția deministru al Muncii, în așteptarea remanierii lui Mihai Șeitan.Tot ieri, s-a alăturat independenților și deputatul PSD,Cătălin Cherecheș.

ULTIMA ORĂ

Diaconescu: „Nu mă mai întorc”

Cristian Diaconescu a declarat, miercuri seară, la RealitateaTV, răspunzând unei întrebări, că nu ia în considerareposibilitatea de a se întoarce în PSD. Diaconescu a intervenittelefonic într-o emisiune în care se discuta despre motiveleplecării sale și în care a fost invocată posibilitatea ca gestulfostului social-democrat să fi fost urmare a unor „ordine”. „Nu iauîn considerare această posibilitate (de întoarcere în PSD) și nicinu se pune problema să primesc ordine de undeva. Dacă doriți sadiscutăm despre posibilitatea de a primi ordine, sunt gata să o facoriunde și oricând, dar pregătiți-vă bine pentru așa ceva”, a spusDiaconescu, adresându-i-se lui Claudiu Săftoiu, invitat în studio.Acesta a replicat că este nevoie de o lămurire a motivelor pentrucare Diaconescu a plecat din PSD. Diaconescu a mai precizat cărăspunsul la întrebarea legată de plecarea sa din PSD este unul”elaborat” și că nu îl poate da prin telefon. „Este un răspuns maimult decât eleborat, pe care nu îl pot da la telefon”, a spusDiaconescu. (Mediafax)

Ponta: Am vorbit cu Marian Sârbu, nu pleacă din PSD darare o problemă de raportare la partid

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la TVR, că adiscutat, miercuri, cu Marian Sârbu, iar acesta i-a spus cădeocamdată nu pleacă din partid dar că are o anumită problemă deraportare la formațiunea social-democrată. „Am vorbit astăzi(miercuri, n.r.) cu Marian Sârbu. Mi-a spus că deocamdată nu pleacădin PSD, dar că vrea să discutăm pentru că are o anumită problemăde raportare la partid”, a spus Ponta. El a spus că va mai discutacu Sârbu. Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupuluiindependenților, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX GabrielOprea, ministru al Apărării și lider al grupului. Ulterior,Diaconescu a confirmat demisia din PSD, spunând că nu vrea să facăalte comentarii. Presa a relatat că și Marian Sârbu a purtatdiscuții pentru a se alătura independenților.(Mediafax)

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Natalia Mateuț, poze cu liniuțe de praf alb pe masă! Avem imaginile interzise cu 'prafurile...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Orașele din Europa cu cei mai mulți hoți de buzunare. Mare atenție la portofel dacă...
Cartea de identitate electronică, emisă de azi în România
Top 3 mașini ieftine recuperate de bancă. TÂRGUL AUTO din august: Mașini la 4.000 de...
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Raport al republicanilor americani: Virusul care a provocat pandemia s-a scurs de la un centru...
Natalia Mateuț, poze cu liniuțe de praf alb pe masă! Avem imaginile interzise cu 'prafurile...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Care este temperatura apei mării în Mamaia, Eforie, sau Vama Veche pentru săptămâna 2 –...
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Horoscop august 2021. Schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce ne spun astrele?
ULTIMA ORĂ: Germania e în stare de ȘOC! Totul A SCAPĂT de sub control
Încă nu sunteți convinși că suntem pe buza prăpastiei? Fenomenul din Africa sperie întreaga lume
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...